jihočeské rybníky
Text dotazu
Prosim o informaci, ve ktere publikaci bych se docetla o historii, velikosti, poctu atd. jihoceskych rybniku. Dekuji predem za odpoved. Je to vyborna sluzba, dosud jsem o ni nevedela. Je to opravdu vizitka pokroku a vylepseni sluzeb. Preji vam mnoho trpelivosti a radosti ze zivota.
Odpověď
Posilame vam nekolik zaznamu publikaci tykajicich se dejin rybnikarstvi a rybniku. Tyto knihy jsou k dispozici take v NK. Dalsi publikace snadno
najdete napriklad pomoci elektronickeho katalogu Narodni knihovny (NKC), na adrese
http://sigma.nkp.cz/F/MK3RKVGB1HL57NR3I1YVFC5SYNTLALL4P42PXUC7DGAMFARXR8-07085?func=file&file_name=base-list. Nejlepe je v horni liste otevrit rejstriky, pote zvolit rejstrik "Predmetova hesla" a dale zadejte napr. "rybnik", vypadne rada polozek k tematu rybniku, skrze nez se dostanete primo k zaznamum v katalogu. Podrobnejsi udaje jednotlivych knih otevrete kliknutim na podtrzenou cislici vlevo u zaznamu, a dale v polozce katalogizacni zaznam.
Pripadne muzete vyhledavat pomoci zakladniho vyhledavani (Predmet, nebo Slova z ruznych poli).
Podobnym zpusobem jako v bazi NKC lze vyhledavat v bazi SKC (souborny katalog CR).
Čítek, Jindřich
Rybnikářství / Jindřich Čítek, Vladimír Krupauer, František Kubů . -- 2.,
aktualizované vyd.. -- Praha : Informatorium, 1998. -- 306 s., [4] s. barev.
obr. příl. : il. ; 21 cm
Obsahuje bibliografii.
Učebnice pro SŠ.
ISBN 80-86073-26-2 váz..
* rybníkářství * učebnice středních škol
Signatury: I 370857 - 54 H 187035 -
Hule, Miroslav, 1946-
Rybníkářství na Třeboňsku : historický průvodce / Miroslav Hule . -- Třeboň
: Carpio, 2000. -- 250 s. : il. ; 25 cm
Obsahuje bibliografii a rejstřík.
ISBN 80-86434-00-1 váz..
* rybníkářství -- Třeboň-oblast (Česko) -- dějiny * chov ryb --
Třeboň-oblast (Česko) -- dějiny * studie
Šusta, Josef, 1835-1914
Pět století rybničního hospodářství v Třeboni : příspěvek k dějinám chovu
ryb se zvláštním zřetelem na přítomnost / Josef Šusta ; [z němčiny přeložil
Oldřich Lhotský] . -- Třeboň : Carpio, 1995. -- 212 s. : il., faksimile ; 25
cm + mapa (1 l. ; 49 x 29 cm)
Název orig.: Fünf Jahrhunderte der Teichwirtschaft zu Wittingau.
Pozn.. Pozn. o autorovi. Pův. vyd. Štětín 1898.
ISBN 80-901945-1-6 váz..
* rybníkářství -- Třeboň-oblast (Česko) -- dějiny -- stol. 15.-20. * chov
ryb * příručky
Signatury: SF II 059146 - 54 F 049115 - II 109888 -
Štefáček, Stanislav
Rybářský průvodce po nádržích a rybnících / Stanislav Štefáček . -- Vyd.
1.. -- Praha : Brázda, 1996. -- 175 s. ; 22 cm. -- (Naše hoby)
Zkratky.
Bibliogr.. Místní rejstřík.
ISBN 80-209-0259-7 váz. : Kč 115,00.
* sportovní rybolov -- stojaté vody * vodní nádrže -- rybářské revíry --
Česko * rybníky -- rybářské revíry -- Česko * Česko -- vlastivěda * příručky
Signatury: I 350575 - 54 H 156307 -
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2008 15:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu