Jenny Nimmo, Nimmová
Text dotazu
Potřebovala bych nějaké informace o Jenny Nimmové, která napsala knížku Charlie a tajuplná truhlička ale nevim kde je sehnat,poradtě mi prosim. Moc děkuji
Odpověď
Základní údaje jsou z báze autorit (http://sigma.nkp.cz/F/ - AUT) Národní knihovny:
Nimmo, Jenny, 1944-
Narozena 1944 ve Walesu.Učitelka angličtiny, zpravodjka BBS, fotografka, koordinátorka dětských programů, autorka knih pro děti.
Do češtiny byly přeloženy 2 její knihy:
Nimmo, Jenny, 1944-
Charlie a kouzelný kuličas / Jenny Nimmová ; [přeložila Viola Lyčková ; ilustrace Zdeňka Boučková]. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 2005. -- 275 s.
: il. ; 21 cm. -- (Karneval) (Klub mladých čtenářů)
ISBN 80-00-01559-5 (váz.) : Kč 170,00 (pro členy KMČ Kč 135,00)
Název orig.: Time twister
Přeloženo z angličtiny. -- Pro čtenáře od 9 let
Klub mladých čtenářů (Albatros)
Signatury:* 54 H 247064* I 436771
Nimmo, Jenny, 1944-
Charlie a tajuplná truhlička / Jenny Nimmová ; [přeložila Viola Lyčková ; ilustrace Zdeňka Boušková]. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 2004. -- 286 s. : il. ; 21 cm. -- (Karneval)
ISBN 80-00-01402-5 (váz.)
Název orig.: Midnight for Charlie Bone
Přeloženo z angličtiny. -- Pro čtenáře od 9 let
Signatury:* 54 H 240072* I 430132
Podrobnější data najdete na internetových adresách:
http://education.powys.gov.uk/english/literacy_special/nimmo.php:
http://www.channel4.com/learning/microsites/B/bookbox/authors/nimmo/index1.h
tm
Rozhovor s autorkou:
http://www.cllc.org.uk/PAL2002/Plant_Ar_Lein_2002/HTML/TALK_JennyNimmo.html
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 18:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu