-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
narazil jsem že existuje verze wikipedie v jazyce tarantino. Když jsem ale kliknul na odkaz, našlo mi to herce Quentina Tarantina. Můžu se zeptat co je to za jazyk?
Dobrý den,
bohužel, v literatuře, kterou jsme probádali, jsme nenalezli odpověď na Vámi položený dotaz.
Odpověď nalezl až internet. Jazykem Tarantino se hovoří v jihovýchodním italském regionu Apulie a je to dialekt neapolského jazyka. Je typický pro území italského města Tarent (it. Taranto), z čehož je odvozen název. Oficiální název jazyka je Tarandíne. Mluví s ním také mnoho italských imigrantů v USA, zvláště v Kalifornii.
Odkazy:
http://www.memrise.com/course/167100/tarantino-dialect-tarandine/
https://en.wikipedia.org/wiki/Tarantino_dialect
https://sk.wikipedia.org/wiki/Tarent
COMRIE, Bernard, MATTHEWS, Stephen a POLINSKY, Maria. Atlas jazyků: vznik a vývoj jazyků napříč celým světem. Vyd. 1. V Praze: Metafora, 2007. 224 s. ISBN 978-80-7359-129-8.
MALHERBE, Michel. Les langages de l'humanité: une encyclopédie des 3000 langues parlées dans le monde. 1e éd. Paris: Laffont, C1995. ix, 1734 s. Bouquins. ISBN 2-221-05947-6.
RUHLEN, Merritt. A guide to the world's languages. Volume 1., Classification. Stanford: Stanford University Press, 1987. xxv, 433 s. ISBN 0-8047-1250-6.
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
05.10.2016 19:51