Japonsko - USA: zahraničně obchodní vztahy
Text dotazu
Zahraniční vztahy mezi Japonskem a USA
Odpověď
níže je uvedena možná literatura pro zpracování vaší práce.
Další prameny můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE
(http://library.vse.cz) nebo v Jednotné informační bráně
(http://www.jib.cz/V?RN=448248646). Další možnosti: CERGE
http://www.cerge-ei.cz/library/welcome-to-the-library, Ústav mezinárodních
vztahů http://www.iir.cz/.
Literatura:
Boeicho Boei Kenkyujo (Japonsko): East Asian strategic review 2009 / The
National Institute for Defense Studies, Japan. Tokyo : Japan Times, 2009.
Japan 2010: Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development,
2010.
Reischauer, Edwin O.: Dějiny Japonska. Praha : Lidové noviny, 2009.
Hook, Glenn D.: Japan's international relations : politics, economics and
security. London : Routledge, 2005.
Manow, Philip: Comparing welfare capitalism : social policy and political
economy in Europe, Japan and the USA . London : Routledge, 2001.
Foreign relations of the United States, 1955-1957. Volume XXIII, Japan.
Part 1 / editor in chief John P. Glennon, editor David W. Mabon.
Washington : United States Government Printing Office, 1991.
Takahashi, Kamekichi: The rise and development of Japan's modern economy :
the basis for "miraculous" growth. Tokyo : The Jiji Tsushinsha, c1969.
Cihelková, E.: Světová ekonomika - základní rysy a tendence vývoje. Praha,
Oeconomica 2004.
Cihelková, E.: USA - Japonsko - SRN. Praha, Oeconomica 2005.
Cihelková, E.: Světová ekonomika - nové jevy a perspektivy. Praha, Beck
2001.
security. London : Routledge, 2005.
Institute for the Study of Diplomacy: Japan's emerging global role.
Boulder : Rienner, 1993.
Závěrečné práce - elektronický zdroj (nejsou volně dostupné)
Báčová, Štěpánka: Příčiny a řešení současné krize v USA a její možné dopady
na vybrané země. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Taublerová, Lucie: Zahraniční politika Japonska a její kulturně-historické
determinanty. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Fakulta mezinárodních vztahů, 2010.
Roštínská, Eva: Současné postavení Japonska ve světové ekonomice.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
mezinárodních vztahů, 2008.
Slosarčíková, Jana: Komparácia súčasnej ekonomickej situácie USA, EU a
Japonska. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta
mezinárodních vztahů, 2008.
Horáček, David: Japonská ekonomika v období americké okupace. Diplomová
práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta,
2008.
Internetové zdroje:
http://studena.valka.cz/japonska_cesta1.htm
http://www.globalpolitics.cz/clanky/globalni-dominance
www.businessinfo.cz
www.worldbanka.org
www.wto.org.
www.oecd.org
www.unctad.org
www.meti.go.jp - Ministry of Economy, Trade and Industry
http://csis.org/ - Center for Strategic and International Studies
http://www.mofa.go.jp/ - Ministry of foreign affairs
http://www.state.gov/ - U. S. Department of State
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.06.2011 11:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu