Jan Kalvoda, Zdeněk Kopal
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké tištěné zdroje o životu Jana Kalvody (právník, *30. 10. 1953) a Zdeňka Kopala (astronom, *4. 4. 1914). Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
informace o Janu Kalvodovi a Zdeňku Kopalovi nabízejí mimo jiné následující zdroje:
* Tomeš, Josef a kol. Český biografický slovník XX. století. Praha: Paseka, 1999. 3 sv. ISBN 80-7185-248-1.
* Machatá, Olga, ed. Kdo je kdo v České republice 94-95. Praha: Modrý jezdec, 1994. 720 s. ISBN 80-901631-2-2.
* Adamová, Karolina a Mates, Pavel. Malá encyklopedie českých právníků. Praha: Linde, 2002. 184 s. ISBN 80-7201-375-0.
* Kopal, Zdeněk. O hvězdách a lidech: vzpomínky astronomovy. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 1991. 357 s. Kolumbus; Sv. 122. ISBN 80-204-0155-5.
O životě a práci českého významného astronoma Z. Kopala si můžete přečíst i následující články:
* Šíma, Zdislav. Profesor Zdeněk Kopal. Vesmír. roč. 72, č. 7 (1993), s. 395. ISSN 0042-4544.
* Šolcová, Alena, RNDr. Numerický matematik a astronom Zdeněk Kopal. Pokroky matematiky, fyziky a astronomie.  roč. 49, č. 3 (2004), s. 244-257.
* Plavec, Miroslav. Muž, který měřil a vážil hvězdy. Lidové noviny. roč. 6, č. 211 (19930911). Nedělní Lidové noviny [příloha]. č. 36 s. II.
* Grygar, Jiří. Za profesorem Zdeňkem Kopalem. Vesmír. roč. 73, č. 7 (1994), s. 390-391.  ISSN 0042-4544.
Taktéž k osobě právníka Jana Kalvody se vztahuje celá řada článků. Dohledat je můžete prostřednictvím databáze ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících): http://aleph.nkp.cz/cze/anl či ANL+ (http://info.jib.cz/news/anl).
Další vhodnou literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc, a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2012 14:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu