Jan Jesenius
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi prosim nasat něco o životě Jana Jesenia?
Odpověď
Dobrý den, informace o Janu Jesseniovi (či Janu Jesenském) naleznete jak na internetu, tak v nejrůznějších publikacích.
Z internetových adres můžeme doporučit např.:
http://zivotopisyonline.cz, http://cs.wikipedia.org či vyhledávání pomocí internetových prohledávačů Seznam, Google apod.
Publikace, v nichž naleznete informace o Janu Jesseniovi jsou např.:
Kdo byl kdo v našich dějinách do roku 1918 : 666 hesel, téměř 1000 dalších jmen / Pavel Augusta... [aj.] ; Předml. F. Honzák ; Graf. úprava Zdeněk Kárník. -- Prachatice : Rovina ; Praha : Sdružení Kdo byl kdo, 1992. -- 411 s.
Osobnosti českých dějin / Josef Bartoš, Stanislava Kovářová, Miloš Trapl. -- Olomouc : Alda, 1995. -- 432 s.
Toulky českou minulostí. Díl 3, Od nástupu Habsburků (1526) k pobělohorskému stmívání (1627) / Petr Hora-Hořejš ; Ilustr. Jiří Běhounek ; Graf. úprava Jana Carrasco. -- 1. vyd.. -- Praha : Baronet, 1994. -- 239 s.
Ottův slovník naučný nové doby : dodatky k Velikému Ottovu slovníku naučnému / redakci vede B. Němec. -- Praha : J. Otto : Novina, 1930-1943. -- 12 sv.
Něco najdete také v našem archivu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 16:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu