-
To se mi líbí
-
Doporučit
Potřebovala bych něco na ročníkovou práci Jana Husa.
Dobrý den,
knih o Janu Husovi je opravdu velké množství, záleží tedy na Vás, jak chcete Vaši ročníkovou práci pojmout a jaké tituly by se Vám tedy nejvíce hodily.
Knihy dohledáte jednoduše prostřednictvím Souborného katalogu ČR, který je volně dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/. Pokud si přejete vyhledat knihy o Janu Husovi, stačí zadat předmět Jan Hus, příkladem uvádíme některé z vyhledaných knih:
* ŠMAHEL, František. Jan Hus: život a dílo. Vyd. 1. Praha: Argo, 2013. 312 s., [16] s. obr. příl. Ecce homo; sv. 19. ISBN 978-80-257-0875-0.
* TUNKA, František. Jan Hus. 3. vyd. Brno: František Tunka, 2004. 181 s.
* KEJŘ, Jiří. Husův proces. Vyd. 1. Praha: Vyšehrad, 2000. 235 s. Historica. ISBN 80-7021-387-6.
* KANTŮRKOVÁ, Eva. Jan Hus: příspěvek k národní identitě. Vyd. 2., V nakl. Hynek 1. Praha: Hynek, 2000. 534 s. Spisy Evy Kantůrkové; sv. 5. ISBN 80-86202-86-0.
* BUTTA, Tomáš. Seznámení s Mistrem Janem: pohledy na českého reformátora Jana Husa a úryvky z jeho spisů. Vyd. 1. Praha: Církev československá husitská, 2014. 88 s. ISBN 978-80-7000-095-3.
Pokud by Vás zajímaly díla od Jana Husa, zadejte do vyhledávače autor Jan Hus, opět příkladem uvádíme pár vybraných knih:
* HUS, Jan. Jádro učení křesťanského. [S.l.: s.n., 19--?]. s. 325-330. Vybrané spisy Mistra Jana Husi; 1.
* HUS, Jan. Vybrané spisy Mistra Jana Husi. V Jilemnici: Al. Neubert, [19-- ]. 529 s.
* HUS, Jan. Výklad víry. Jilemnice: Neubert, [19--?]. 529 s. Vybrané spisy Mistra Jana Husi; díl 2.
Knih je opravdu velké množství, doporučujeme Vám tedy podívat se do katalogu a vybrat ty, které se Vám opravdu hodí. Pokud by Vás zajímaly také online zdroje, níže Vám uvádíme některé z nich. Je však třeba pamatovat na to, že ročníková práce pravděpodobně bude vyžadovat serióznější zdroje než pouze internetové a navíc je třeba dbát na důvěryhodnost online zdrojů obecně.
* http://www.ujc.cas.cz/lingviste/hus-jan.html
* http://www.britannica.com/EBchecked/topic/277400/Jan-Hus
* http://www.spisovatele.cz/jan-hus
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Hus
* http://www.husinec.cz/mistr-jan-hus/
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
20.11.2014 14:34