Jakub Honner, Kubíček, kluk ze samoty, Kubíček studuje a vojančí
Text dotazu
Ráda bych věděla, kdo je autorem knih : Kubíček, kluk ze samoty a Kubíček studuje a vojančí. Hledala jsem totiž i v odborné literatuře, ale bez výsledků. Předem velmi děkuji
Odpověď
Dobry den, autorem obou knih je Jakub Honner. Knihy vysly v nekolik vydanich v 1.polovine 20.stoleti. Uplne udaje o jednotlivych vydani (ilustratori, misto vydani, vydavatel, rok vydani, pocet stran atd.) naleznete napr. v elektronickem katalogu NK CR - bazi NKC http://sigma.nkp.cz/cze/nkc nebo v Ceske narodni bibliografii http://aip.nkp.cz.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.02.2008 16:06
JV Wien píše:
Pondělí 08.08.2016 20:58
Existuje u KUBICKA jeste treti dil ? A jak se jmenuje ? Dekuji
PSK - admin píše:
Čtvrtek 11.08.2016 15:31
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny ČR je kniha Kubíček a děti (HONNER, J. Kubíček a děti. Praha: Státní nakladatelství, 1936. Obrázky nakreslil F. V. Eisenreich. Sg.54 J 6066), která začíná slovy. "I. Za chlebem. Když se Kubíček vrátil z vojny, dostal místo výpomocného učitele v Olešnici na Českobrodsku. Měl z dekretu velkou radost - a když mu dědoušek koupil šaty a boty, vydal se posledního listopadu na cestu..." I když v knize není psáno, že by se jednalo o třetí díl, děj to naznačuje.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu