-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by jste mi poslali nějaký dobrý typ na knihu o skautech v Československu, jak to s nimi bylo a jak to dopadlo. Děkuji moc
Dobrý den,
výzkumem skautské problematiky se nejčastěji zabývá regionální historie. Vybrali jsme pro Vás tyto publikace, které se týkají tohoto tématu:
Historie ve 20.století:
ŠANTORA, Roman et al. Skautské století: dobrodružný příběh 100 let českého skautingu. 1. vyd. Praha: Junák - TDC, 2012. 253 s. ISBN 978-80-86825-72-4.
Regionální historie:
60 let skautingu v Lanškrouně. Lanškroun: Junák - Svaz skautů a skautek ČR, středisko ZUBR Lanškroun, [2005]. 136 s. ISBN 80-239-5509-8.
90 let skautingu v Ústí nad Labem: almanach 1921-2011. V Ústí nad Labem: Okresní rada Junáka, C2011. 70 s., [30] s. obr. příl. ISBN 978-80-260-1220-7.
FOLDYNA, Jakub a FOLDYNA, Tomáš. Po stopách historie skautingu ve Frýdku-Místku. Vydání první. Frýdek-Místek: Okresní rada Junáka Frýdek-Místek, 2013- . svazků. ISBN 978-80-260-6566-1.
KOURA, David a kol. Století skautingu na Plzeňsku. Vyd. 1. V Plzni: Starý most, 2013. 127 s. ISBN 978-80-87338-34-6.
NOSEK-WINDY, Václav. Cestou k pramenům: 100 let skautingu v obrazech. 3., dopl. vyd. Praha: Junák - svaz skautů a skautek ČR, [2012?]. 31 s. ISBN 978-80-86825-73-1.
SKAUT VYŠKOV a KNOB, Miroslav a kol. 90 let skautingu ve Vyškově: [1919-2009 Skaut Vyškov. Vyškov: Knihovna Karla Dvořáčka, 2009. 46 s. ISBN 978-80-85063-07-3.
ŠMERAL, Jiří. 75 let skautingu v Moravské Třebové. Vyd. 1. Olomouc: Kaligram [i.e. Studio Trinity], 2010. 215 s., [16] s. obr. příl. ISBN 978-80-904847-0-2.
Dále viz též předchozí dotazy Ptejte se knihovny:
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/literatura-k-tematu-junak
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/historie-detskych-letnich-taboru-v-cechach
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/skaut-a-junak
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
19.10.2016 13:08