J. Werich, divadlo ABC
Text dotazu
Dobrý den, nemohu nikde nalézt jakou hrou obnovil Jan Werich v Divadle ABC tradici slavných forbín. prosím vás o pomoc s názvem oné hry. děkuji vám mnohokráte.
Odpověď
Dobrý den, první hrou, kterou v Divadle ABC, v té době ještě Divadle satiry, obnovil Jan Werich s Miroslavem Horníčkem tradici Osvobozeného divadla, byla hra Caesar. Premiéra hry se konala dne 28.10.1955. Slavné forbíny pocházejí také z představení Balada z hadrů (premiéra v Divadle ABC - 28.10.1957) a Těžká Barbora (premiéra 14.11.1958).
Více se můžete o Werichových představeních a forbínách v Divadle ABC dočíst v:
* JUST, Vladimír. Werichovo divadlo ABC. 1.vyd. Praha : Brána, 2000. ISBN 80-7243-079-3.
* HORNÍČEK, Miroslav. Hovory s Janem Werichem. 1.vyd. Ústí nad Labem : R. Hájek, 2002. ISBN 80-86540-15-4.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2009 15:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu