J. Karafiát: Broučci
Text dotazu
Kolikrát byla od svého vzniku u nás vydána kniha Broučci, napsal Jan Karafiát?
Odpověď
Dobry den, dotaz, ktery jste nam poslala, zajima vice lidi. Sluzbou Ptejte se knihovny byl zpracovan jiz v roce 2006 a je ulozen v archivu PSK http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/karafiat-jan-broucci/?searchterm=broučci.
Broucci byly vydany mockrat, presny pocet neni mozne zjistit. Do roku 2004 bylo vydano udajne 90 vydani.
Od roku 2004 do ted bylo jeste dalsich 6-7 vydani, (udaje z elektronickeho katalogu NK CR (NKC). Knihu vydavala ruzna nakladatelstvi, cislovani vydani neni presne. V knize je napr. uvedeno 86. vydani, v Albatrosu 6. Cisla vydani jsou potom mnohdy matouci. Mohlo se i stat, ze nekdo vydal Broucky, aniz by odevzdal povinny vytisk NK CR a tim se toto vydani do nasi databaze (katalogu) nedostalo nebo zatim nedostalo a neobjevilo se v celkovem poctu vydani.
Neni ani znam presny rok, kdy byly Broucci vydany poprve. Snad to byl rok 1876 (vydano vlastnim nakladem, kde vsak neni primo napsano, ze se jedna o 1.vydani, 2. vydani je z roku 1895).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.11.2009 16:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu