Islámská hnutí a islám v Bosně a Hercegovině a na Balkáně
Text dotazu
Dobrý den, Vážená knihovno, obracím se na vás s dotazem ohledně islámských hnutí(nejlépe)v Bosně a Hercegovině či jinde na Balkáně.Sháním jakoukoli literaturu ohledně tohoto tématu(v češtině či angličtině), uvítal bych i něco z periodik.Velice by jste mi pomohli.
Odpověď
Dobrý den, ke studiu Vámi zadaného tématu bychom Vám doporučili na příklad tuto literaturu:
Balkan idols : religion and nationalism in Yugoslav states / Vjekoslav Perica. -- Oxford ; New York : Oxford University Press, 2002. -- xxvii, 332 s., [6] s. obr. příl. : il., mapy
The Muslims of Bosnia-Herzegovina : their historic development from the Middle Ages to the dissolution of Yugoslavia / edited by Mark Pinson ; with a foreword by Roy P. Mottahedeh. -- 2nd ed.. -- Cambridge, Mass. : Harvard University Press, c1996. -- xiii, 207 s. : plány
Being Muslim the Bosnian way : identity and community in a central Bosnian village / Tone Bringa. -- Princeton : Princeton University Press, 1995. -- xxi, 281 s. : il.
Balkánský sud prachu / Jiří S. Kupka. -- Český Těšín : Agave, 2003. -- 141 s. : il., portréty
Všechny tyto dokumenty jsme nalezli v elektronickém katalogu NKC, jsou tudíž volně dostupné v Národní knihovně Praha.
Pokud máte zájem o zjištění článků na dané téma, můžete sám lehce vyhledávat v databázi ANL (http://sigma.nkp.cz/F). V horní liště zvolíte "vyhledávání z více polí" a v poli pro vyhledávání vyberete "Předmět (klíčová slova)". Pak do vyhledávacího formuláře vepíšete Vámi požadovaná klíčová slova (např. Bosna a Hercegovina, Balkán, Islám atd.). Z vyhledaných záznamů můžete Vy sám nejlépe vybrat ty, které odpovídají Vašim požadavkům.
Můžete také využít funkce "zpřesnit", např. do formuláře vepíšete slovo Balkán, získáte 127 záznamů, kliknete na podtržené čílo 127, vyberete volbu "zpřesnit" a pak zvolíte heslo, kterým chcete zpřesňovat (např. náboženství, Islám, muslimové atd.).
Stejným způsobem můžete vyhledávat i v Souborném katalogu SKC (http://sigma.nkp.cz/F), zde naleznete knihy umístěné v knihovnách po celé ČR. V které knihovně se dokument nalézá zjistíte v detailním rozpisu záznamu (např. ABA 001 = Národní knihovna, kliknete-li na písmenný kód knihovny).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 08:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu