ISBN v katalogu knihovny
Text dotazu
Dobrý den, u některých knih v katalogu není uvedeno ISBN a ani v některých knihách přímo není, je tam např. jen 5 čísel, u kterých není není nic dalšího napsáno. Je toto ISBN? Od kdy je toto číslo zavedeno? Týká se to totiž spíše starších knih.
Odpověď
Dobry den,
v ČR se ISBN pouziva od roku 1989, takze ve starsich knihach neni (ta 5
mistna cisla plnila na narodni urovni podobnou funkci, ale ISBN to nebylo). Do roku konce roku
2006 bylo ISBN 10 mistne cislo, od roku 2007 ma 13 cislic. V nasem katalogu
se u starsich zaznamu pri rekatalogizaci, bohuzel, do zaznamu zpocatku
neuvadelo.
Pokud chcete overit, zda dana kniha ma ISBN, a v nasem zaznamu neni, zkuste
ji vyhledat napr. v Ceske narodni bibliografii
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=CNB
nebo v Soubornem katalogu CR
http://skc.nkp.cz/
Podrobne info o ISBN napr. na
http://cs.wikipedia.org/wiki/ISBN nebo
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=weba_oma.html#ISBN
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
10.04.2008 12:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu