ISBN
Text dotazu
Prosím o dohledání ISBN nebo číslo publikace ke knize Prušák, J.: Rakouské právo trestní. Díl všeobecný. Praha, 1912, Všehrd.
Odpověď
Dobrý den, kniha, vydaná v roce  1912 číslo ISBN samozřejmě nemá. Systém mezinárodního standardního číslování knih - ISBN (International Standard Book Numbering) vznikl koncem 60. let ve Velké Británii původně jako národní systém. Postupně se rozšířil do více než 180 zemí. V České republice je zaveden od roku 1989 (tehdy ještě Československá socialistická republika).  Více informací, pokud by vás zajímaly, najdete zde:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=ISBN,_ISMN,_ISSN&submenu3=17.
Pokud je ISBN nějaké knize přiděleno (což nemusí být ani dnes), je pak povinností toto přidělené číslo v knize uvést. Takže knihy, v nichž kód ISBN uveden není jej v naprosté většině také nemají.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.10.2009 09:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu