-
To se mi líbí
-
Doporučit
Prosím, můžete mi zjistit,jsou-li u Vás informace o sociální pomoci obyvatelstvu Irska při velkém hladomoru během let 1845-50? Pokud ano, jakým způsobem mohu postupovat, kdy a kam přijet a co je vše potřeba. Sháním tyto informace pro svou seminární práci. Mnohokrát děkuji.
Dobry den, jedinou knihou primo o hladomoru v Irsku, kterou jsme nasli v katalogu Narodni knihovny je publikace:
The great Irish famine / edited by Cathal Póirtéir. -- Cork : Mercier Press, c1995.
Nejake informace najdete snad i v techto knihach:
Dejiny Irska / Theodore W. Moody, Francis X. Martin a kolektiv ; [z anglictiny preložila Milena Pellarová]. -- Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1996;
The encyclopedia of Ireland / edited by Brian Lalor ; foreword by Frank McCourt. -- 1st pub.. -- New Haven : Yale University Press, 2003;
A new history of Ireland. VI, Ireland under the union / edited by W.E.
Vaughan. -- Oxford : Clarendon Press, 1989-1996.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
22.11.2007 16:02