IQ testy
Text dotazu
Dobrý den, neznáte odkaz na nějakou stránku, kde
jsou kvalitní IQtesty??? kdybyste měli nějaké už hotové testy rovnou v
knihovně, tak mi je prosím zašlete na mail.
moc Vám děkuji:-).
Odpověď
Dobrý den,
v katalogu Národní knihovny NK ČR dohledáte řadu publikací věnovaných testům IQ. Pro ukázku zde uvádíme několik titulů:
* SCHMIDT, Gerhard. Efektivní myšlení : poznej sám sebe : praktická cvičení, IQ testy. 3. vyd. Čestlice : Rebo, 2008. ISBN 978-80-7234-912-8 (váz.)
* CARTER, Philip J. IQ a testy osobnosti. 1.vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN
80-247-1507-4 (brož.)
* FOŘTÍK, Václav. IQ testy Mensa. 1. vyd. V Praze : Triton, 2004. ISBN
80-7254-567-1 (brož.)
* RUSSELL, Kenneth A. Jaké mám IQ? A jak je mohu zvyšovat? 1.vyd. Brno :
Computer Press, 2004. sv. 1-4. ISBN 80-251-0467-2 (1. díl : brož.);
80-251-0472-9 (2. díl : brož.); 80-251-0473-7 (3. díl : brož.);
80-251-0474-5 (4. díl : brož.)
* Změř si IQ : nejspolehlivější test k měření vrozené inteligence. Liberec :
Dialog, 2003. ISBN 80-86761-00-2 (brož.)
Více knih dohledáte v Online katalogu Národní knihovny ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc, popřípadě v Souborném katalogu ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc či České národní bibliografii: http://sigma.nkp.cz/cze/cnb .
Celosvětovou organizací zabývající se měřením lidského IQ je Mensa. Pokud byste měla zájem o profesionální otestování IQ, můžete využít nabídky Mensy České republiky na veřejné testování IQ. Více informací získáte na internetových stránkách Mensy České republiky:
http://www.mensa.cz/mensa.cz/site/index.html
I na internetu je možné dohledat řadu volných IQ testů, jejich kvalita ovšem nemusí vždy odpovídat profesionálním testům IQ. Výsledy testů tak mohou být vágní.
IQ testy na internetu: Například:
http://www.iq-testy.info/
http://www.iq-testy-zdarma.info/
http://cz.iq-test.eu/
http://iq-testy.chytrak.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.03.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu