Inspirace skladbou Come together od Beatles
Text dotazu
Dobrý den,rozhodl jsem se napsat esej na téma Interpretace povídky inspirované skladbou Come together od Beatles a mám dost velký problém sehnat jakoukoli odbornou literaturu, kterou bych mohl svou esej podložit. Snažím se najít něco o sémantice, teorii nebo estetice populární hudby. Děkuji za případnou odpověď.
Odpověď
Máme tip na 4 publikace:
2 slovníky, v jejichž heslech (např. Beatles) je uvedená další bibliografie:
LARKIN, Colin. The Encyclopedia of popular music. 4th ed. New York: Oxford University Press, 2006, 740 s. ISBN 0-19-531373-9.
MATZNER, Antonín, Ivan POLEDŇÁK a Igor WASSERBERGER. Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby. 1. vyd. Část jmenná-světová scéna. Praha: Supraphon, 1987.
A potom jsou to dvě publikace o Beatles, které by se Vám k tématu mohly hodit:
GEPPERT, Georg. Songs der Beatles: Texte und Interpretationen. 2. Aufl. München: Kösel, 1968, 121 s.
TURNER, Steve. The Beatles: jak vznikaly písně. 2. české vyd. Praha: Svojtka & Co., 2004, 312 s. ISBN 80-7237-729-9.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
29.12.2014 15:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu