Information
Text dotazu
Hello, I'm *********, sorry for the trouble I'm looking for pictures or maps or maps of your soldiers who fought in Italy during the 1914/1918 War under the Austro-Hungarian Empire.
Thank you for your time and availability
Greetings
******
Odpověď
Dear Mrs.,
first of all, there is no need to apologize. I assume that when you're epayking of "our" soldiers, you mean Czech and Slovak soldiers in the Austro-Hungarian army. Regarding photographs, I would recommend you to look into one of books, mentioned further in the e-mail; all of the mentioned titles should be available per interlibrary loans. In case of maps, probably easiest, yet very comprehensive is compendium Österreich-Ungarns letzter Krieg, a chronicle of austro-hungarian involvement in the Great war, with each volume analyzing each year, with cartographical supplements.
Recommened are these following documents:
LICHEM, Heinz von. Der Tiroler Hochgebirgskrieg, 1915-1918 im Luftbild: die altösterreichische Luftwaffe. Innsbruck: Steiger, 1985. ISBN 978-3854230526.
BASSETT, Richard. For God and Kaiser: the imperial Austrian army from 1619 to 1918. New Haven: Yale University Press, 2016. ISBN 978-0300219678.
Des Kaisers Rock im 1. Weltkrieg: Uniformierung und Ausrüstung der österreichisch-ungarischen Armee von 1914 bis 1918. Wien: Verlag Militaria, 2002. ISBN 9783950164206
Österreich-Ungarns letzter Krieg is to be found online here:
https://digi.landesbibliothek.at/viewer/resolver?urn=urn:nbn:at:AT-OOeLB-1591991
Použité zdroje
LICHEM, Heinz von. Der Tiroler Hochgebirgskrieg, 1915-1918 im Luftbild: die altösterreichische Luftwaffe. Innsbruck: Steiger, 1985. ISBN 978-3854230526.
BASSETT, Richard. For God and Kaiser: the imperial Austrian army from 1619 to 1918. New Haven: Yale University Press, 2016. ISBN 978-0300219678.
https://digi.landesbiblioth[…]urn:nbn:at:AT-OOeLB-1591991
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
09.05.2019 17:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu