Informácia
Text dotazu
Velmi pekne vás prosím, ako by som sa mohol
skontaktovať s nejakou knihovnou v ktorej by som si mohol objednať knižné
vydanie komiksov Rýchle šípy pre môjho 9-ročného syna. Som z Bratislavy a
rád by som mu ponúkol čítanie pre deti z mojich detských čias.
Odpověď
Dobrý den,
v České republice bylo v posledních třech letech vydáno románové i komiksové zpracovaní příběhů Rychlých šípů. V roce 2005 vydalo pražské nakladatelství Olympia souborné vydání třech románových příběhů Rychlých šípů: Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří, Tajemství Velkého Vonta pod názvem Rychlé šípy ve Stínadlech: FOGLAR, Jaroslav. Rychlé šípy ve Stínadlech. Praha: Olympia, 2005. ISBN 80-7033-894-6. Komiksovou podobu Rychlých šípů vydalo stejné nakladatelství již v roce 1999, od té doby vyšlo 5 dotisků knihy (v roce 2001, 2002, 2003, 2006, 2007).
Do slovenštiny bylo, bohužel, prozatím přeloženo velmi málo Foglarových knih. Jak se zdá, ve slovenském jazyce si prozatím můžete přečíst pouze:
* Záhadu hlavolamu (FOGLAR, Jaroslav. Záhada hlavolamu. Bratislava: Mladé léta. 1991 ISBN 80-06-00342-4)
* Chlapce od Bobriej rieky (FOGLAR, Jaroslav. Chlapci od Bobrej rieky. Bratislava: Gemini. 1991 ISBN 80-85265-01-X)
* a Chatu v Jazernej kotline (FOGLAR, Jaroslav. Chata v Jazernej kotline. Bratislava: Gemini. 1991 ISBN 80-85265-05-2).
Výše zmiňované Rychlé šípy půjčuje v Bratislavě Mestská knižnica:
http://www.mestskakniznica.sk/ - Úsek literatúry pre mládež (Kapucínská 3, Bratislava, tel.02/54433244, e-mail: vypozicky.detske@mestskakniznica.sk).
Knihu Rychlé šípy ve stínadlech vlastní Mestska kniznica v Bratislave ve dvou exemplářích, komiksovové vydání Rychlých šípů zde naleznete v jednom exempláři. Pokud byste chtěl některou z knih pro syna zakoupit, je možné objednat požadovaný titul přes internet (v Čechách např.: http://knihy.abz.cz/prodej/rychle-sipy-2 ; http://knihy.abz.cz/prodej/rychle-sipy-ve-stinadlech ; na Slovensku např.: http://www.emporium.sk/Rychle_sipy_ve_Stinadlech.sgid.52208.html ; http://www.emporium.sk/Rychle_sipy.sgid.69214.html) . Popřípadě můžete obejít bratislavská knihkupectví, snad naleznete některé, které bude knihy nabízet.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.10.2008 13:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu