informace o novinách
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych prosím zjistit formát, náklad a odpovědného redaktora a šéfredaktora u Rudého práva, Mladé fronty a Lidových novín to vše platné k roku 1949. Dekuji
Odpověď
Dobrý den,
podle naskenovaných titulů periodik v Digitální knihovně v systému Kramerius na http://kramerius.nkp.cz jsme dohledali v tiráži jen některé údaje, které vás zajímají:
Rudé právo, 1.1.1949:
šéfredaktor Vilém Nový
odpovědný zástupce listu redaktor Vojtěch Dolejší
Údaje z bibliografického záznamu moravské knihovny:
Rudé právo : ústřední orgán Komunistické strany Československa. Pražské vydání. -- Praha : Ústřední výbor KSČ, 1949-1995. --    sv. ; 42 cm
Vydavatel v r. 1990: Vydavatelství Florenc. -- Vydavatel od roč. 1 (1991): Borgis. -- Výška 57 cm do roč. 69/70, č. 307 (1989]. -- Výška 46 cm do č. 225 (1946). -- Podnázev od roč. 70, č. 301 (1989): List Komunistické strany Československa. - Podnázev. od 6. 11. 1990, č. 260: Levicový list. - Podnázev od 1. 7. 1991, č. 152: Nezávislé noviny. --  --
Lidové noviny, 1.1.1949:
šéfredaktor Jan Drda
odpovědný zástupce listu redaktor Josef Turek
Mladá fronta, 1.7.1949:
šéfredaktor Jaromír Hořec
odpovědný zástupce listu redaktor M. Hladký
V bibliografickém záznamu  Moravské zemské knihovny je  číslo 46 cm, není ale u toho rok ani žádný další popis
Rozměry (formát) a náklad periodik se většinou neuváděly a neuvádí.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.04.2014 14:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu