Informace k tématu: Inscenovaná fotografie
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda by jste neměli nějáké knížky o historii
fotografie, nebo o inscenované fotografii. Píšu seminární práci o
inscenované fotografii a hlánim nějákou knihu o ní, úvod do problematiky a o
historii.
Odpověď
Dobrý den,
pro vyhledávání dokumentů z oblasti umění a architektury je vhodné využít Oborovou bránu umění a architektury: http://art.jib.cz/ , po zadání klíčových slov "inscenovaná fotografie" vyhledávač vyhledá 28 záznamů (http://art.jib.cz/vyhledavac), po zadání "dějiny fotografie" je to 158 záznamů.
Dokumenty také můžete vyhledávat přímo v katalogu knihovny Uměleckoprůmyslového muzea v Praze http://www.knihovna.upm.cz/ a můžete se na ni obrátit se svými dotazy týkající se umění, na které Vám zodpoví odborníci.
Dále můžete využít databáze Národní knihovny. V databázi ANL jsme vyhledali tyto články s tématem inscenované fotografie:
http://sigma.nkp.cz/F/48T3TK89S4HENF8RVIATFQU5QM8DX77IKC1NTCIAKR7QFLAA83-082
23?func=find-b&find_code=WRD&request=inscenovan%C3%A1+fotografie&filter_code
_1=WTP&filter_request_1=&adjacent=N.
Také můžete vyhledávat informace např. v časopise Fotograf:
http://www.fotografnet.cz/, kde opět po zadání "inscenovaná fotografie", naleznete články o tomto tématu.
Seznam některých vybraných dokumentů:
*Illek Lukáš. Česká inscenovaná fotografie devadesátých let. Praha :
Akademie múzických umění v Praze, 1999.
*Dubanská Radoslava. Současná česká a slovenská inscenovaná fotografie .
Praha: Akademie múzických umění v Praze, 1994.
*Pátek, Jiří. Příjemné závislosti : inscenovaná fotografie sedmdesátých let.
In: Host. ISSN 1211-9938. Roč. 25, č. 7 (2009), s. 40-43.
*Skopec Rudolf. Dějiny fotografie v obrazech od nejstarších dob k dnešku.
Praha : Orbis , 1963.
*Vojtěchovský, Miroslav. In: Disk. ISSN 1213-8665. Č. 4 (200306), s. 51-65.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.03.2010 11:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu