Inflace
Text dotazu
Dobrý den,
mám psát diplomovou práci na téma Analýza faktorů determinujících vývoj
inflace v ČR ve sledovaném období, přičemž si mohu vybrat i ekonomiky
jiných zemí, např. Německo, Slovensko za určitá zvolená období. V případě
ČR ještě navíc analyzovat dopad na podnikovou sféru.
Můžete mi prosím doporučit nějakou literatu a případně zdroje, ze kterých
mohu čerpat při analýze inflací např. i zprávy ČNB či ECB, které budou
vyjadřovat jejich monetární politiku?
Odpověď
Níže je uvedena možná literatura pro zpracování vaší diplomové práce.
Další prameny můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE
(http://library.vse.cz) nebo v Jednotné informační bráně
(http://www.jib.cz/V?RN=448248646). Další možnosti: knihovna České národní
banky, Zastoupení Evropské komise - Evropský dům, knihovna (
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/eu_house/index_cs.htm, knihovna Českého
statistického úřadu, CERGE (
http://www.cerge-ei.cz/library/welcome-to-the-library).
Literatura:
Jurečka, Václav: Makroekonomie. Praha : Grada, 2010.
Soukup, Jindřich: Makroekonomie. Praha : Management Press, 2010.
Galí, Jordi: Monetary policy, inflation and the business cycle : an
introduction to the New Keynesian framework. Princeton : Princeton
University Press, 2008.
Singer, Miroslav: Inflace : krátkodobý výkyv, nebo střednědobá hrozba? :
sborník textů. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2008.
Bulíř, Aleš: Inflation targeting and communication : should the public read
inflation reports or tea leaves? Praha : Czech National Bank, 2007.
Mishkin, Frederic S.: Does inflation targeting make a difference? Praha :
Czech National Bank, 2006.
Česká národní banka: Zpráva o inflaci
Česká národní banka. Zprávy o finanční stabilitě.
Dornbusch, Rudiger: Makroekonomie. Praha : Státní pedagogické
nakladatelství, 1994.
Polouček, Stanislav: Bankovnictví. Praha : Beck, 2006
Holman, Robert: Ekonomie. Praha : C.H. Beck, 2005.
Revenda, Zbyněk: Peněžní ekonomie a bankovnictví. Praha : Management Press,
2005.
Závěrečné práce - elektronický zdroj (není volně dostupné)
Justianová, Lucie: Analýza vývoje měnové politiky České národní banky.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská
fakulta, 2010.
Klukavý, Petr: Cílování inflace v ČR. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola
ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011.
Maňasová, Andrea: Politika cílování inflace. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010.
Kadlec, Martin: Slovinsko a Slovensko - analýza vstupu do Eurozóny se
zaměřením na problematiku cenové hladiny. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009.
Lehmdenová, Veronika: Zhodnocení hospodářské politiky ČR od roku 1997.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
mezinárodních vztahů, 2010.
Demeš, Jiří: Ekonometrická analýza vývoje inflace v ČR. Diplomová práce
(Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky,
2009.
Spálovský, Mojmír: Vývoj a analýza inflace v ČR v letech 1993 - 2006.
fakulta, 2007.
Internetové zdroje:
http://www.cmkos.cz/data/articles/down_1251.pdf
http://profily.vsb.cz/kot07/publikace
http://www.cnb.cz/miranda2/export/sites/www.cnb.cz/cs/faq/inflace.pdf
http://www.estav.cz/finance/inflace.html
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/mira_inflace
http://www.petrmach.cz/cze/prispevek.php?ID=176
http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/makroekonomicka-data/#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=e15_burzy&utm_content=data
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/konvergen_programy_11277.html
http://is.muni.cz/th/53623/pravf_m/kotlan_DP.pdf
http://www.orionsoft.cz/cahlik/pdf02/wintr.pdf
http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/analyzy-statistiky/analyza-konkurenceschopnosti-cr/1000431/59486/
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.oecd.org/
http://www.imf.org/external/index.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.06.2011 11:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu