Impaktované časopisy
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat, zda je možné v knihovně sehnat impaktované časopisy ohledné nových trendů ve fitness?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den
Odpověď
Dobrý den,
seznam impaktovaných časopisů naleznete v databázi Journal Citation Report (doplněk k databázi Web of Science). Nejnovější údaje jsou zde dostupné za rok 2012. Časopisy jsme vyhledávali v kategorii "Sport Sciences", samotné heslo fitness tu není uvedeno.
Nalezli jsme tři periodika, která mají fitness v názvu, ostatní se týkají dané předmětové kategorie (tedy sportovní věda) kam patří. U časopisů nejsou uvedena podrobná předmětová hesla, tedy v mnohých případech nelze určit, zda se časopis také zabývá tématem fitness. Jedná se o následující periodika se slovem fitness v názvu:
* The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness. Torino: Minerva Medica, 1961- . ISSN 0022-4707.
* Journal of exercise science and fitness : Society of Chinese Scholars on Exercise Physiology and Fitness : Hong Kong Association of Sports Medicine & Sports Science. 2003 - . ISSN 1728-869X.
* ACSMS Health & Fitness Journal. Hagerstown, MD : Lippinncott Williams and Wilkins. ISSN 1091-5397.
Dostupnost periodik v českých knihovnách zjistíte v Souborném katalogu ČR (dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F). Všechny časopisy jsou dostupné v bázi Web of Science, kterou má NK ČR předplacenou (viz seznam licencovaných zdrojů NK ČR  na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju). Databáze je přístupná pro uživatele registrované v  NK ČR, pro které je umožněn také vzdálený přístup k databázi, tzn. je možné ji využívat také mimo budovu NK ČR. Databáze Web of Science patří mezi základní zdroje, které má předplaceno více českých knihoven (akademické, specializované apod.). Pokud nejste naší čtenářkou, zkuste se zeptat ve Vaší knihovně, zda má k této databázi přístup.
V originální papírové podobě se periodika v Národní knihovně nenachází.
V příloze Vám posíláme seznam dalších časopisů s tématem sportovních věd z databáze Journal Citation Report.
Pokud byste měla zájem také o další časopisy zaměřené přímo na fitness, ovšem bez impakt faktoru, nahlédněte do Souborného katalogu ČR, zde stačí zadat slovo fitness a vybrat si např. některý z následující h časopisů:
* Fitness & body building news: měsíčník pro všechny příznivce fitness.
Praha: Mega-Pro, 2005- .
* Fitness business: čtvrtletník pro majitele, provozovatele a investory fitness center a odbornou fitness veřejnost. Praha: Karel Jarušek - Fit Academy, 2013- . ISSN 2336-2294. Dostupné také z:
http://www.fitnessbusiness.cz/casopis.
* Tairyoku kagaku = Japanese journal of physical fitness and sports medicine. Tokyo: Nihon Tairyoku Igakkai, 1950- . ISSN 0039-906X.
* Muscle & Fitness. Bratislava: Slovakoturist, 1991- . ISSN 1335-7867.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2014 11:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu