Impact factor časopisu Československá psychologie
Text dotazu
Dobrý den,
rád bych se dozvěděl, jaký impact factor má čas. Československá
psychologie, případně, kde na internetu je možno údaje o IF či cit. indexech
dohledat.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
impact factor vybranych periodik uvadi databaze Journal Citation Reports (JCR), ktera je v CR dostupna v ramci  Web of Knowledge (http://www.lib.cas.cz/cs/online-databaze/web-of-knowledge). Pro casopis Ceskoslovenska psychologie (ISSN 0009-062X) uvadi JCR nasledujici impact
factor: pro rok 2008 - 0.101, 2007 - 0.133, 2006 - 0.279, 2005 - 0.241, 2004
- 0.209.
Soucasti ISI Web of Knowledge jsou i citacni rejstiky Web of Science (Science Citation Index Expanded 1945- , Social Sciences Citation Index
1980- , Arts & Humanities Citation Index 1980- , Conference Proceedings Citation Index- Science 1990-  a Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities 1990- ). Vice informaci o Journal Citation Reports a Web of Science najdete na strankach jejich producenta, firmy Thomson Reuters
(http://www.thomsonreuters.com/products_services/science/science_products/a-
z/?view=Standard >> ISI Web of Knowledge). Informace o impact factoru a databazi JCR jsou obsazeny i v archivu Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz), do vyhledavaciho okenka staci zadat napr.
factor OR faktor, JCR OR Journal Citation Reports.
Krome Web of Science existuje i citacni databaze Scopus od firmy Elsevier (http://info.scopus.com/overview/what/).  Vsechny uvedene zdroje jsou bohuzel licencovane, tzn. ze tyto databaze nejsou volne dostupne na internetu. Garantem licence Web of Knowledge je Knihovna Akademie ved CR.
Prehled knihoven s pristupem k JCR a Web of Science najdete napr. v Zaverecne zprave o reseni projektu nebo ve statistickych informacich o vyuzivani JCR (http://www.lib.cas.cz/cs/online-databaze/web-of-knowledge).Registrovani
uzivatele NK CR s platnym ctenarskym prukazem mohou obe databaze vyuzivat z pocitacu NK CR.
V ceskych knihovnach je dostupna i databaze Scopus (http://www.suweco.cz/cz/online-konsorcium-elsevier-scopus.asp, napr.
Knihovna Akademie ved CR nebo Ustredni knihovna CVUT).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2009 12:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu