humoristicko-satirický měsíčník Rašple
Text dotazu
Dobrý den,¨ráda bych věděla, kdy přestal vycházet humoristicko-satirický časopis Rašple, který vycházel od roku 1890. Děkuji Pavla Jirková
Odpověď
Dobrý den,
časopis Rašple (pův. s podnázvem Humoristický list dělného lidu, od ledna 1908 změněným na List politicko-humoristický) skončil 35. ročníkem, rokem 1924.
Přesná datace vydávání: Roč. 1 (29. leden 1890) až roč. 29 (1. prosinec 1918); roč. 30 (1.1.1919) až roč. 35(1924).
Podle: Kubíček, Jaromír. Noviny a časopisy na Moravě a ve Slezsku do roku 1918 : Literatura a prameny, sbírky, bibliografie. Brno : Moravská zemská knihovna, 2001, s.252-253.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 09:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu