Hudba 90. let
Text dotazu
Dobry den, jake hudebni zanry byly specificke pro 90 leta? Dekuji :)
Odpověď
Dobrý den, hudba 90. let byla, co se týče hudebních stylů, velmi rozmanitá. Nejčastěji se objevovaly různé varianty rocku, rapu nebo alternativní hudby. Velmi populární se staly hudební žánry jako techno (dance nebo také house music), hip hop, grunge, alternativní rock atd.
Pro získání podrobnějších informací můžete využít tyto webové stránky:
http://en.wikipedia.org/wiki/1990s_in_music
http://www.thepeoplehistory.com/90smusic.html
http://www.studyworld.com/newsite/reportessay/MusicArt/Music%5C90s_Music-40142.htm
Případně následující publikace:
Beaty, bigbeaty, breakbeaty : [průvodce moderní hudbou 90. let] / editor Tomáš Weiss. Praha : Maťa : DharmaGaia, 1998. 321 s. : il., portréty ; 20 cm. ISBN 80-85905-37-X (DharmaGaia: brož.). ISBN 80-86013-41-3 (Maťa : brož.)
HRČKOVÁ, Naďa. Dějiny hudby. VI., Hudba 20. století. V Praze : Ikar, 2006-2007. 2 sv. : il., portréty, noty, faksim. ; 24 cm. ISBN 80-249-0808-5 (sv. 6. 1. díl : váz.). ISBN 978-80-249-0978-3 (sv. 6. 2. díl : váz.)
SCHNIERER, Miloš. Hudba 20. století. Vyd. 3., Na JAMU 1., aktualiz. a rev. Brno : Janáčkova akademie múzických umění, 2005. 264 s. ; 21 cm. ISBN 80-86928-06-3 (brož.).
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2009 14:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu