Hrob Bohuše Balajky
Text dotazu
Hezký den, zajímalo by mě, kde je pohřben náš literát Bohuš Balajka (1923-94), autor Přehledných dějin literatury? Rád bych mu na důkaz vděčnosti dal květinu na hrob. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Váš dotaz je velmi krásný, bohužel se nám ale nepodařilo vyhledat, kde je Bohuš Balajka pohřben. V článku "Nečekaný odchod Bohuše Balajky" z Lidových novin z 9.2.1994 se nám podařilo najít alespoň informaci o tom, že poslední rozloučení proběhlo 14. února 1994 od 13:15 ve velké obřadní síni v Praze na Olšanech. Ale zda zde byl pak i pohřben, již není uvedeno. Na stránkách virtuálních hřbitovů, není uvedeno jméno Bohuše Balajky ani na Olšanských hřbitovech ani na jiných hřbitovech, které v této databázi jsou. Doporučili bychom Vám tedy, abyste se zkusil ještě obrátit na hřbitovní správu Olšanských hřbitovů.
Hřbitovní správa Olšany
adresa: Vinohradská 1835/153, 130 00  PRAHA 3
tel.: +420 267 310 652
fax: +420 271 736 888
mobil: +420 725 571 774
informace/pokladny: +420 272 011 113-117
e-mail: olsany@hrbitovy.cz
Odkaz na internetové stránky Správy pražských hřbitovů: http://www.hrbitovy.cz/kontakty.html#spravy
Zdroje:
* http://www.cemetery.cz/
* http://www.spisovatele.cz/bohus-balajka
* http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=345
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Bohu%C5%A1_Balajka
* http://isis.ucl.cas.cz/detail.jsp?rowID=73317&db=B8090
* http://isis.ucl.cas.cz/detail.jsp?rowID=74646&db=B8090
* Kdo je kdo v Československo. 1. díl (A-J). 1. vyd. Praha : Československá tisková kancelář, 1969.
* TOMEŠ, Josef a kol. Český bibliografický slovník XX. století. 1. Díl (A-J). Praha : Ladislav Horáček, 1999. ISBN 80-7185-245-7.
* Kdo je kdo 91/92. 1. díl (A-M). 1. vyd. Praha : Kdo je kdo, 1991. ISBN 80-901103-0-4.
* Churaň, Milan. Kdo byl kdo v našich dějinách ve 20. století. I. díl (A-M). Praha : Libri, 1998. ISBN 80- 85983-44-3.
* Databáze World bibliographical Information System (WBIS) Online http://db.saur.de/WBIS/welcome.jsf (-> obsahuje biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností, je to online rejstřík k mikrofišové kolekci World Biographical Archive (přístup v Referenčním centru))
* Nečekaný odchod Bohuše Balajky. In Lidové noviny. roč. 7, č. 33, 1994 ( 9.2.), str. 7.
* Za Bohušem Balajkou In Tvar. roč. 5, č. 4, 1994 ( 24.2.), str. 2
* Za PhDr. Bohušem Balajkou In Český jazyk a literatura. roč. 44, č. 7-8, 1993-94, str.182-183.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.01.2013 15:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu