hradní stráž
Text dotazu
Dobrý den, mohu vás poprosit o přehled vývoje Hradní stráže od roku 1918 a o doporučení nějakých pramenů ke studiu této problematiky. Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den, přehledně zpracovanou historii Hradní stráže naleznete například v článku uveřejněném na stránkách Ministerstva obrany ČR:
http://www.army.cz/avis/publikace/idet2005_katalog/85.pdf .
Hradní stráži se věnují také internetové stránky Pražského hradu:
http://www.hrad.cz/cz/kancelar_prezidenta/hs/organizacni_struktura.shtml
http://www.hrad.cz/cz/kancelar_prezidenta/hs/historie_tradice.shtml
Z literatury bychom Vám doporučovali knihu Milana Lišky "Hradní stráž":
LIŠKA, Milan.Hradní stráž.2., dopl.vyd.Praha : Art D - Grafický ateliér Černý, 2005.ISBN 80-902892-7-4 (váz.). Historie a vývoj Hradní stráže je zde velmi podrobně a přehledně zpracována. V knize naleznete také literaturu, archivy a jiné prameny, které se k dané problematice vztahují.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 18:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu