-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
můžete mi prosím doporučit literaturu týkající se hospodaření, změn majetku v 15. století? Děkuji předem za odpověď!
Dobrý den,
k tématu "hospodaření v 15. století" jsme v Online katalogu Národní knihovny ČR nalezli jen velmi omezený počet relevantních zdrojů. Proto zde uvádíme i některé publikace, které se věnují hospodaření v širším časovém období:
* ČECHURA, Jaroslav, BOHÁČOVÁ, Veronika, ed. a KUCROVÁ, Veronika, ed. Sedláci si dělají, co chtějí: sborník vybraných prací profesora Jaroslava Čechury. Vyd. 1. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2012. 447 s. ISBN 978-80-7422-216-0.
* BERANOVÁ, Magdalena a KUBAČÁK, Antonín. Dějiny zemědělství v Čechách a na Moravě. 1. vyd. Praha: Libri, 2010. 430 s. ISBN 978-80-7277-113-4.
* MEZNÍK, Jaroslav a BOROVSKÝ, Tomáš, ed. Tvář stárnoucího středověku: výbor článků a studií. 1. vyd. Brno: Matice moravská, 2008. 452 s., viii s. obr. příl. ISBN 978-80-86488-49-3.
* VANIŠ, Jaroslav. Hospodaření královského města Loun v druhé polovině 15. století: Příspěvek k městskému hospodaření královských měst v Čechách. Praha: Ústav čs. a světových dějin ČSAV, 1979. 239, [1] s. Práce z hospodářských dějin; Sv. 1.
* BLOCH, Marc. Feudální společnost. Vyd. 1. Praha: Argo, 2010. 520 s. Historické myšlení; sv. 53. ISBN 978-80-257-0236-9.
K dohledávání další vhodné literatury je možné použít následující zdroje:
* Online katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Portál Knihovny.cz: https://www.knihovny.cz
* Výběrová článková databázi ANL: https://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Databáze historického ústavu AV ČR: http://biblio.hiu.cas.cz/
Pokud byste chtěla dané téma nahlédnout i ze zahraniční perspektivy, můžete použít celou řadu zahraničních zdrojů. K dohledání vhodných článků a e-knih můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju ) Volně dostupný je portál Google Scholar (https://scholar.google.com/), Souborné katalogy WorldCat: http://www.worldcat.org/, Europeana: https://www.europeana.eu/portal/ či obsáhlý katalog knihovny Library of Congress: http://www.loc.gov/index.html
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
09.12.2014 09:37