Horové z Ocelovic
Text dotazu
Dobrý den,
prosím Vás o podrobnější historii rodu Horové z Ocelovic a také o popis a
historii jejich erbu.
Odpověď
Dobrý den,
podrobnou genealogii a historii rodu Horů z Ocelovic sestavil a sepsal K. C.
Neumann, syn Anny Neumannové rozené Horové z Ocelovic. Historie rodu vyšla knižně v roce 1917 pod názvem: Příspěvky k dějinám rodu Horů z Ocelovic. V Národní knihovně ČR je tato kniha dostupná k prezenčnímu studiu. Knihu je možné předem objednat přes Naskenované katalogy (KATIF):
http://katif.nkp.cz/ :  Generální katalog I, Musil - Novotny, Neui-Neumaq,
č. záznamu: 600 (signatura: 54 F 5696).
Kromě Národní knihovny ČR vlastní knihu také:
* Univerzita Karlova - Filozofická fakulta - Depozitář Hostivař a Ústřední knihovna Lešetice - pouze prezenčně
* Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje - prezenčně
* Vědecká knihovna v Olomouci - absenčně
* Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové - absenčně Pokud žádnou z výše uvedených knihoven nenavštěvujete, můžete zažádat v knihovně, ve které máte zřízený čtenářský průkaz, o zapůjčení knihy prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby (http://www.knihovny.cz/co-knihovna-nabizi/sluzby/175-meziknihovni-sluzby - více informací Vám jistě poskytnou pracovníci knihovny).
Informace o rytířském rodu Horů z Ocelovic nabízí také Ottův slovník naučný
: ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí.  V Praze : J. Otto, 1888-1909.
Dále pak:
* MYSLIVEČEK, Milan. Velký erbovník : encyklopedie rodů a erbů v zemích Koruny české. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2005. str.255.
* MERAVIGLIA-CRIVELLI, Rudolf Johann. Böhmische Adel. 1886, s.10. tabulka 9.
(Plný text je dostupný v rámci České proztimní heraldické knihovny:
http://www.historie.hranet.cz/heraldika/)
* Diadochos id est successio. [T. 2], kn. 3-4 : ginak poslaupnost knižat a králův ceských, biskupův y arcybiskupův pražskych a wstech trech Stanův Slawneho Kralowstwi Czeskeho [...] (Dostupný na:
http://www.pbi.edu.pl/site.php?s=NTkzMjQ2ODIwOTY4&tyt=Diadochos&aut=&x=0&y=0
; číslo: 326)
* http://www.historie.hranet.cz/heraldika/pdf/cmh1-147-166.pdf
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.03.2010 10:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu