hornická tradice - skok přes kůži
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, jací autoři se zabývali touto hornickou tradicí, tj.Skokem přes kůži. Jaké publikace byly na toto téma napsány a kým. Nemyslím tím např.novinové články, ale nějaké odborné studie ze všech koutů České republiky.
Odpověď
Dobrý den, zjistili jsme jedinou odbornou publikaci, která se zmiňuje o skocích přes kůži
Historie hornických tradic na Vysoké škole báňské v Ostravě a v Příbrami : 1849-1989 (Sborník věd. prací Vys. školy báňské v Ostravě ; Zvl. čís. 1989) / Fot. Břetislav Adamus, Miloslav Čížek, Josef Polák ; Graf. úprava a obálka Jana Pluháčková. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1989. -- 167 s. : obr., fot. ; 24 cm
publikace je k dispozici mj. v Národní knihovně ČR, signatura 54 G 67773, roč. 35, 1989, zvl. č.
Zmínky o skoku přes kůži najdete v textu průběžně.
Kromě toho najdete několik odkazů na internetu, např.
http://www.spspb.cz/skokHist.htm
http://hgf.vsb.cz/prokop/historie.html
Pokud by vás zajímalo více, zkuste se obrátit spíše na instituce z oboru, např. na Vysokou školu báňskou (www.vsb.cz).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 15:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu