-
To se mi líbí
-
Doporučit
Jaká je nejvyšší hora Afriky?
Dobrý den,
nejvyšší horou Afriky je vrchol Kibo (nejvyšší bod Uhuru Peak, 5 895 m nad mořem), který je spolu s dalšími dvěma vrcholy: Mawenzi (5 355 m) a Shira
(4006 m) součástí vulkanického masivu Kilimandžáro (Kilimanjaro, svahilsky Uhuru). Tento masiv se nachází v severní Tanzanii při hranicích s Keňou.
Podrobnější informace o pohoří Kilimandžáro můžete také nalézt na následujících webových stránkách:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kilimand%C5%BE%C3%A1ro
http://www.afrikaonline.cz/view.php?cisloclanku=2007022502
Použité zdroje:
* Ottova všeobecná encyklopedie: ve dvou svazcích. Díl A-L. Praha: Ottovo nakladatelství, 2003. Str. 608. ISBN 80-7181-938.
* Universum: všeobecná encyklopedie. 4 díl, CH-Kn. Praha: Odeon, 2000. Str. 585. ISBN 80-207-1066-3.
* Lexikon zemí světa. Praha: Kartografie, 2005. Str. 104. ISBN 80-7011-877-6.
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
--
Národní knihovna ČR
04.06.2008 12:18