Holocaust
Text dotazu
Zajímalo by mě, jaký jsou přesný důkazy o
holocaustu a taky důkazy, který je mohou popřít.
V 2. případě jsou o tom aji ještě knihy? Nebo se to všechno tak tutlá, že i
ty vymizely a autoři jsou za mřížema?
Odpověď
Dobrý den,
k problematice popírání holocaustu Vám vřele doporučujeme publikace:
* EAGLESTONE, Robert. Postmodernismus a popírání holocaustu. Vyd. 1.. V Praze : Triton, 2005. 66 s. ISBN 80-7254-533-7 .
* LIPSTADTOVÁ, Deborah E. Popírání holocaustu : sílící útok na pravdu a paměť. Vyd. 2.. Praha ; Litomyšl : Paseka, 2006. 349 s. ISBN 80-7185-652-5.
* PERRY, Marvin; SCHWEITZER, Frederick M. Antisemitism : myth and hate from antiquity to the present. New York : Palgrave Macmillan, 2002. xx, 309 s. ISBN 1-4039-6893-4
* SEIDL, Rudolf. Osvětim - fakta verus fikce : nové a utajované poznatky o holocaustu. [S.l. : s.n.], [2005]. 52 s.
* NIŽŇANSKÝ, Eduard (ed). Z dejín holokaustu a jeho popierania. Vyd. 1.. Bratislava : Stimul, 2007. 276 s. ISBN 978-80-89236-27-5.
Naopak důkazy, svědectví a historické skutečnosti, potvrzující existenci koncentračních táborů, můžete nalézt v knihách:
* FRIEDLER, Eric; SIEBERTOVÁ, Barbara; KILIAN, Andreas. Svědkové z továrny na smrt. Vyd. 1.. V Praze : Rybka, 2007. 358 s. ISBN 978-80-87067-64-2.
* Holocaust druhé světové války v dějinách Evropy : studijně rozborová práce. Praha : Ústav informačních studií a knihovnictví, 2001. 20 s.
* RHODES, Richard. Páni nad smrtí : SS skupiny zvláštního nasazení a počátek holocaustu. Vyd. 1.. Praha : Beta, 2004. 303 s. ISBN 80-7306-136-8.
* CÍLEK, Roman. Holocaust : zřetězení zla : tři osudy a jeden proces - pohled do zákulisí nacistického vyhlazovacího programu. 2. vyd.. Praha : P3K, 2007. 293 s. ISBN 978-80-903584-8-5.
* KNOPP, Guido. Holokaust : zločin proti lidstvu. Vyd. 1.. V Praze : Ikar, 2008. 404 s. ISBN 978-80-249-1075-8.
Na téma holocaustu existuje velké množství knih, zde Vám uvádíme pouze výběr. Záznamy výše uvedených knih a další dokumenty dohledáte v online katalozích na adrese http://aleph.nkp.cz/F . Zde Vám doporučujeme využít především Souborný katalog ČR (SKC), kde naleznete záznamy knih ve fondech většiny českých knihoven. Pokud máte zájem o knihy z fondu Národní knihovny, využijte online katalog NKC.
Cenné informace můžete také získat na internetových stránkách Institutu Terezínské iniciativy, viz https://www.holocaust.cz/.
Dále mohou být velmi užitečné stránky www.hdot.org , které se věnují sporu mezi britským popíračem holocaustu Davidem Irvingem a historičkou Deborou Lipstadtovou.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.01.2011 16:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu