-
To se mi líbí
-
Doporučit
Potřeboval bych vědět kde všude v berní rule jsou lidé s přijmením Holan,Holán,Hollan.Děkuji.
Dobrý den,
rejstřík k berní rule eviduje 19 osob s příjmením Holan. Další varianty tohoto příjmení (Holán, Hollan) nejsou v rejstříku uvedeny.
Příjmení Holan se vyskytovalo v následujících krajích a obcích:
* Boleslavský kraj - obce: Voděrady, Tříč, Dobrovice, Rovensko p. Troskami
* Vltavský kraj - obce: Nedrahovice, Plešiště (zde mají věžovitou tvrz, zvanou též Holanova Turyň)
* Čáslavský kraj - obce: Příseka, Kunemil, Kutná Hora
* Prácheňský kraj - obce: Kojetín, Kovářov, Řenkov, Kozárovice
* Hradecký kraj - obce: Úmylovice, Třebihošť, Hradec Králové, Chvalovice
* Chrudimský kraj - obec: Ostřešany
* Kouřimský kraj - obec: Kondrac
Zdroj:
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
13.10.2014 12:04