-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den. Jelikož nemohu Chrudimský soupis poddaných 1651 sehnat. obracím se na vás s prosbou, zda se dá zjistit jestli ve vsích Široký Důl, Sebranice, Lubná, Střítež, Polička a okolí se nevyskytuje jméno Andrle. Děkuji za ochotu.
Dobrý den,
bohužel se ve Vámi uváděných obcích, či panstvích jméno Andrle nevyskytovalo. Zdrojem nám byl Soupis poddaných podle víry Chrudimsko a generální rejstřík k Berní rule. Hledali jsme i obdobná příjmení jako Andrl, Anderle, Andrlů. Vyzkoušejte archiv některého velkostatku ve zmíněné lokalitě. Lepší radu Vám v této chvíli nemůžeme nabídnout.
Zdroje:
MATUŠÍKOVÁ, Lenka a PAZDEROVÁ, Alena. Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Chrudimsko. Vyd. 1. Praha: Státní ústřední archiv, 2001. 3 sv. (386 s., s. 387-772, 773-1156). ISBN 80-85475-74-X.
ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
03.06.2015 16:21