Hledání odborných článků (kvalitativní x kvantitativní analýza)
Text dotazu
Dobrý den,
hledám 2 odborné články (jeden s kvalitativní a druhý s kvalitativní analýzou) na jedno ze zmíněných bezpečnostních témat:
terorismus
proliferace zbraní hromadného ničení
organizovaný zločin
Děkuji předem za odpověď
Odpověď
Vážená paní (...),
pro výběr z odborných textů věnujících se kvalitativní a kvantitativní analýze tématu terorismus Vám doporučuji vybrat si z literatury uváděné v diplomové práci:
VACKOVÁ, Kateřina. Co o nás řekl Charlie? Analýza mediálního diskurzu po teroristickém útoku na Charlie Hebdo. [Diplomová práce]. Institut komunikačních studií a žurnalistiky, Fakulta sociáních věd, Univerzita Karlova, Praha, 2016. On-line dostupné zde https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/80893/DPTX_2014_1_11230_0_387676_0_162580.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Další podobné práce, které obsahují i odkazy na zdroje s kvalitativní a kvantitativní analýzou pak najdete v dalších kvalifikačních pracích FSV (ať už UK, či MU).
Z odborných článků se kvalitativní i kvantitativní analýzou tématu terorismus věnuje např.:
HANZELKA, Jan a Miroslav MAREŠ. Mediální prezentace ISIS : Obsahová analýza časopisu Dabiq. Vojenské rozhledy. 2015, 24 (56)(2), 51-63. ISSN 1210-3292.
On-line dostupné zde https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-prostredi/download/918_7364648a8ab44fa9d628954926bf687f
Dále doporučuji projít on-line archiv odborného periodika Vojenské rozhledy, kde naleznete větší množství článků s kvalitativními a kvantitativními analýzami bezpečnostních témat. Viz https://www.vojenskerozhledy.cz/archiv-menu-search/rocniky-od-1992. Pro filtrování můžete použít fulltextové vyhledávání.
Použité zdroje
internet
https://www.vojenskerozhledy.cz/
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
07.11.2023 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu