Hledám píseň podle části textu.
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nedávno se mi v hlavě objevila píseň, respektive její část a nemůžu si vůbec vzpomenout na zbytek písně, interpreta, prostě na nic dalšího. Ta část je: Vryj do země své příjmení a vymyšlené jméno napiš k němu. To v každé válce ocení, když na tvé tváři nepoznají změnu. To je všechno co si z té písně vybavuji, přestože vím, že sem ji slyšela asi milionkrát. Mělo by se jednat o píseň nějaké české bluegrassové či folkové kapely. Budu moc ráda za jakoukoli pomoc, děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
je nám líto, ale píseň se nám bohužel nepodařilo najít.
V případě dohledávání písní na základě části textu, zadáváme části v různých kombinacích do internetového vyhledávače Google a zkoušíme jednotlivé odkazy.
V případě, že píseň není příliš známá a nikdo její text na internetu nesdílel, tedy píseň bohužel nelze dohledat.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2017 23:12
Martina píše:
Úterý 04.08.2020 21:42
Ironií trochu něžnou, trochu krutou vášní spoutaná, ty neznáš slitování.
To je přeci Noc v Lisabonu.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 06.08.2020 10:21
Dobrý den,
děkujeme Vám za Vaši informaci. Předpokládáme, že se tedy jedná o píseň Noc v Lisabonu folkové skupiny Poupata.
Bohužel se nám nepodařilo z volných zdrojů ani ve fondu knihovny text písně ověřit, ale nalezli jsme kontakt na kapelu Marien, jejímž frontmanem je Víťa Troníček, který původně vedl i kapelu Poupata (https://www.marien.cz/#kontakt).
Špalek píše:
Úterý 11.05.2021 21:56
To ani nemusíte. Píseň vyšla na CD O krok dál, od skupiny Poupata. Jestli jde sehnat, nevím. Je to ona píseň Noc v Lisabonu. Až najdu zpevnik, tak ji zde klidně dám.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu