historiské oděvy
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit, zda existují knihy, skripta, učebnice týkající se konstrukce a střihů historiských oděvů a uniforem. Dále bych potřebovala krátce osvětlit podmínky jejich zapůjčení. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, NK ČR vystavuje své katalogy volně na webových stránkách - viz seznam databází http://sigma.nkp.cz/F
Vyhledávat lze podle různých kritérií, např. podle předmětového hesla / klíčového slova, vyhledány byly i následující publikace:
Vojenské uniformy: obrazový slovník, Praha : Slovart, 1995. ISBN 80-85871-13-0 (sg. i na půjčení domů) Kostümgeschichte in Bildern, Tübingen,Ernst Wasmuth, 1966 (Referenční centrum - příruční fond)
E.Bruhn, M.Tilke : Das Kostümwerk, Berlin, 1941, (Referenční centrum - příruční fond)
L.Kybalová, O.Herbenová, M.Lamarová : Obrazová encyklopedie módy. Praha :
Artia, 1973, (Referenční centrum - příruční fond)
Marek, František. Divadelní kostym, jeho vývoj a praktické použití: Obrázky kreslil V.A. Jarol. 1. vyd. V Praze : J. Dolejší, 1948. 119-[I] s.
Historické kostýmy a střihy [elektronický zdroj]. -- [Praha : Martina Hřibová] - http://www.kostym.cz/
Návody k vytvoření střihů naleznete např. v publikacích :
Kolešková, Jaroslava a kol. Konstrukce střihů. Základy : prozatímní učební text pro 1. a 2. roč. stř. prům. škol oděvních.  5. vyd. Praha : SPN, 1984. 207 s.
Signatury: * 54 D 070399 * III 099213
Nemčoková, Renáta a kol. Konstrukce oděvů podporovaná počítačem : texty ke cvičení. Vyd. 1. Liberec: Technická univerzita, 2002.  54 s. : il. ISBN 80-7083-675-X
Signatury: * 54 H 222716 * I 412218
Cyrusová, Kamila a kol. Konstrukce střihů : Oděvy : Učeb. text pro 3. a 4. roč. SPŠ oděvní 5. vyd. Praha : SPN, 1984 (PG). 203 s. : obr.
Signatury: * 54 D 068372 * III 096883
Uvedené publikace jsou ve fondu Národní knihovna ČR, v případě registrace v NK ČR je možné je vypůjčit do našich studoven (titul "Vojenské uniformy" je i na půjčení domů).
Informace o reprografikých službách naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repr.htm , kopie stran v souladu s autorským zákonem lze pořídit na samoobslužných kopírkách - viz ceník NK ČR http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm
Podmínkou studia/výpůjčky dokumentů v NK ČR je průkaz, informace o registraci jsou uvedeny na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_jak_to_chodi.htm#registrace
Informace o dostupnosti dokumentů v jiných knihovnách zjistíte v souborných katalozích, doporučujeme souborný katalog veřejných knihoven SKAT - http://www.skat.cz , souborný katalog ČR - viz přehled databází NK ČR - nebo portál Jednotné informační brány - http://www.jib.cz / Knihy v ČR.
Pro odborné informace o kostýmech, uniformách atd. se můžete také obrátit na knihovnu Uměleckoproůmyslového muzea http://www.upm.cz.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.10.2008 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu