Historik Bohumil Černý *1922
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na životopis českého historika Bohumila Černého, narozeného 1.6.1922 v Chrudimi. Nemůžu zjistit, jestli zmíněný historik ještě žije, protože odkazy na jeho život se různí. Děkuji Vám předem za Vaši ochotu.
Odpověď
Dobrý den, dle článku:
http://www.kzhp.cz/clanek/thdr-anton-janko-pohrbival-ve-zdirci-jana-hruzu-phdr-bohumil-cerny-17 zemřel PhDr.Bohumil Černý CSc. dne 24.12.2007. Pokoušeli jsme se tuto informaci ověřit v tisku (přes licencovanou databázi Anopress, katalog ANL: http://sigma.nkp.cz/cze/anl, katalog článků AV ČR:
http://www.usd.cas.cz/cs/stranky/knihovna/katalogy-a-databaze, ale bohužel, žádný nekrolog či poznámku o úmrtí Bohumila Černého jsme v tisku na přelomu roku 2007/2008 neobjevili.
Ověření výše uvedených údajů a další informace o PhDr.Bohumilu Černém CSc.
by Vám mohli podat pracovníci Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR (http://www.usd.cas.cz/), kde Bohumil Černý po roce 1990 působil.
Životopis Bohumila Černého naleznete v biografických slovnících:
* TOMEŠ, Josef. Český biografický slovník XX. století. A-J. Praha ; Litomyšl : Paseka : P. Meissner, 1999.
* Kdo je kdo : 91/92 : Česká republika, federální orgány ČSFR. Díl 1, A-M. 1. vyd. Praha : Kdo je kdo, 1991.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2009 15:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu