Historie vesnice Křížov
Text dotazu
Dobrý den. Nevím zda se ptám na správném místě. Chtěla bych získat nějaké info o historii malé vesničky Křížov - středočeský kraj, obec Pravonín, pošta Načeradec 25708.
Odpověď
Předmět:
Datum: 06.10.2005 08:43
Zpracovala: Národní knihovna ČR
Dotaz:
Odpověď:
Dobrý den, některé základní informace najdete v těchto knihách:
Retrospektivní lexikon obcí Československé socialistické republiky 1850-1970 : Počet obyvatelů a domů podle obcí a částí obcí podle správního členění k 1. lednu 1972 a abecední přehled obcí a část obcí v letech 1850-1970 / Zprac.kol.. -- Praha : Fed. stat. úřad : SEVT, 1978. -- 2 sv.
Zeměpisný lexikon ČR ; Obce a sídla : stav k polovině 80. let / zpracoval kolektiv autorů ; editorka Božena Nováková. -- 1.vyd.. -- Praha : Academia, 1991. -- 2 sv. : il., mapy ; 25 cm
Místní jména v Čechách : jejich vznik, pův. význam a změny / naps. Antonín Profous, Jan Svoboda, Vladimír Šmilauer. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1949-1960. -- 5 sv. ; 24 cm
Z toho vyjímáme: první zmínka o obci je z r. 1405, počet obyvatel při sčítání v letech 1869, 1950, 1970, 1980: 274, 184, 141, 122.
Nejpodrobnější údaje, které jsme zjistili, najdete na webových stránkách obce Pravonín: http://www.pravonin.cz/ , rubrika části obce.
Pokud by vás zajímalo více, zkuste kontaktovat přímo obec Pravonín, popř. Načeradec: http://www.naceradec.cz/.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 17:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu