-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, zda nemáte knihy o vietnamské numismatice. Možné jsou také cizojazyčné vydání.
Dobrý den,
k tematice vietnamské numizmatiky se nám v Národní knihovně podařilo dohledat pouze dílo NEUMANN, Josef. Beschreibung der Scheide-Münzen von China, Japan, Nord- und Süd-Annam. Prag: nákladem vlastním, 1862. 32 stran, 17 listů obrazových příloh, které je ve fondu 19. století.
Na internetu jsme našli webovou stránku bibliografie vietnamské numismatiky: http://www.charm.ru/coins/vn/vietnamese-referencies.shtml. Bohužel jen velmi málo prací je v angličtině, o něco více pak ve francouzštině.
K dispozici jsou také katalogy bankovek a mincí:
. Krause, Chester L.; Clifford Mishler (1991). Standard Catalog of World Coins: 1801-1991 (18th ed.). Krause Publications. ISBN 0873411501.
. Krause, Chester L.; Clifford Mishler (2003). 2004 Standard Catalog of World Coins: 1901-Present. Colin R. Bruce II (senior editor) (31st ed.). Krause Publications. ISBN 0873495934.
. Pick, Albert (1994). Standard Catalog of World Paper Money: General Issues. Colin R. Bruce II and Neil Shafer (editors) (7th ed.). Krause Publications. ISBN 0-87341-207-9.
. Pick, Albert (1996). Standard Catalog of World Paper Money: General Issues to 1960. Colin R. Bruce II and Neil Shafer (editors) (8th ed.). Krause Publications. ISBN 0-87341-469-1.
. Howard A. Daniel, III (1978) The Catalog and Guidebook of Southeast Asian Coins and Currency. Volume I: France. ISBN 0-931960-01-0 . Jean Lecompte (2000) Monnaies et Jetons des Colonies Françaises. ISBN 2-906602-16-7
Kniha Allana Barkera The historical Cash Coins of Viet Nam je částečně dostupná na stránkách: http://vietnam.sudokuone.com/
Níže přikládáme bibliografický seznam, který se nám podařilo najít v databázi Ebsco, skrze níž se můžete leckdy dostat i k plným textům článků. Přístup k této databázi byste mohl získat pouze jako registrovaný čtenář Národní knihovny, případně Moravské zemské knihovny, která licenci k této databázi také vlastní.
von Glahn, R 2014, 'Chinese Coin and Changes in Monetary Preferences in Maritime East Asia in the Fifteenth-Seventeenth Centuries', Journal Of The Economic & Social History Of The Orient, 57, 5, pp. 629-668, Academic Search Complete, EBSCOhost, viewed 21 November 2017. http://eds.a.ebscohost.com/eds/pdfviewer/pdfviewer?vid=4&sid=62a14aa2-f410-4e8f-ad94-92c4558abb99%40sessionmgr4010
Pavel, V 2009, The Historical Cash Coins of Viet Nam. Vietnam's Imperial History as Seen Through its Currency. Part I : Official and Semi-Official Coins, Numismatické / Numismatic Papers, 64, 3, pp.
126-128, Central & Eastern European Academic Source, EBSCOhost, viewed
22 November 2017.
Allison, T 2006, Big Money, New Money, And Atms: Valuing Vietnamese Currency In Ho Chi Minh City, n.p.: Emerald Group Publishing Limited, Emerald Insight, EBSCOhost, viewed 22 November 2017.
FRIEDBERG, AL 2016, NOTES OF VIETNAM IN SPINK AUCTION, Coin World, 57, 2942, p. 18, Business Source Complete, EBSCOhost, viewed 22 November 2017.
Zahraniční knihy a články, které nejsou dostupné v českých knihovnách, Vám může zprostředkovat Mezinárodní mezivýpůjční služba. Pokud byste chtěl tuto službu využít prostřednictvím Národní knihovny ČR, musel byste se stát jejím čtenářem (více informací https://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/jak-to-tady-chodi. Služba je placená a je možné objednávat jak knihy, tak okopírované články, více na https://www.nkp.cz/sluzby/chci-sluzbu/ziskat-knihu-nebo-kopie-z-jine-knihovny, ceny jsou uvedeny pod "Pravidla objednávání dokumentů a jejich kopií ze zahraničí". Pokud jste čtenáře MZK, můžete využít tuto službu i zde, viz https://www.mzk.cz/cenik-placenych-sluzeb-poplatku-v-kc#mvs.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
21.11.2017 10:36