historie ošetřovateltví
Text dotazu
Hledám knihu Vlastimila Kafková, Z historie ošetřovateltví, 1992 a další publikace související s historií sesterské profese.
Odpověď
Dobrý den, kniha Vlastimily Kafkové Z historie ošetřovatelství je k dispozici v Národní knihovně, Národní lékařské knihovně v Praze, Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích, Lékařské knihovně Nemocnice s poliklinikou v Havířově, Vědecké knihovně v Olomouci, Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě a Studijní a vědecké knihovně v Plzni.
K dějinám ošetřovatelství jsme našli dále následující publikace:
Urbánková, Š. - Vlasáková, D. (edd.): I. Mostecké dny sester : "Od Florence Nightingelové k současnosti, aneb, Ošetřovatelství s novou tváří" : 4.-5.5.2006 : sborník přednášek. Most : Nemocnice Most, 2006
Rozsypalová, M. - Svobodová, H. - Zvoníčková, M.: Sestry vzpomínají : příspěvek k historii ošetřovatelství. Praha : Grada, 2006
Plevová, I. - Slowik, R.: Vybrané kapitoly z historie ošetřovatelství. Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, Zdravotně sociální fakulta, 2008
Montford, A.: Health, sickness, medicine and the friars in the thirteenth and fourteenth centurie. Aldershot : Ashgate, 2004
Cassis, Y.:  Préludes et pionniers : les précurseurs de la Croix-Rouge 1840-1860. Geneve : Soc. H. Dunant, 1991 (ve fondu Národní knihovny),
Woodward, J. - Jütte, R. (edd.): Coping with sickness : historical aspects of health care in a european perspective. Sheffield : European Association for the History of Medicine and Health Publications, 1995 (ve fondu Ústavu vědeckých informací 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze)
Grippando, G. M., Mitchell, P. R., Northrop, C. E.: Nursing perspectives and issues. New York : Delmar , 1989 (ve fondu Národní lékařské knihovny).
Prověřené zdroje:
NKC - Online katalog Národní knihovny - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
Souborný katalog České republiky (CASLIN) - http://sigma.nkp.cz/cze/skc
Katalog Národní lékařské knihovny -
http://www.medvik.cz/medvik/?library=ABA008.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2009 10:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu