Historie ošetřovatelství
Text dotazu
Dobrý den, žádám o informaci, kde mohu najít nebo jak ucelenou informaci o přehledu knih týkajících se historie ošetřovatelství. Děkuji a přeji příjemný den.
Odpověď
Dobrý den,  dokumenty k tématu dějiny ošetřovatelství naleznete v naší bázi NKC, která je volně dostupná na našich stránkách http://sigma.nkp.cz/F/ .
Po zadání hesla dějiny ošetřovatelství je nalezeno několik záznamů, např.
I. Mostecké dny sester : "Od Florence Nightingelové k současnosti, aneb, Ošetřovatelství s novou tváří" : 4.-5.5.2006 : sborník přednášek / [odpovědný redaktor Šárka Urbánková, Dita Vlasáková]. -- 1. vyd.. -- [Most : Nemocnice Most], 2006. -- 111 s. ISBN 80-239-6603-0
Vybrané kapitoly z historie ošetřovatelství / Ilona Plevová, Regina Slowik. -- Vyd. 1.. -- Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, Zdravotně sociální fakulta, 2008. -- 120 s. : il., portréty. ISBN 978-80-7368-506-5
Sestry vzpomínají : příspěvek k historii ošetřovatelství / M. Rozsypalová, H.  Svobodová, M. Zvoníčková. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2006. -- 86 s. : il., portréty. ISBN 80-247-1503-1
Z historie ošetřovatelství : Určeno pro SZŠ, PSS [střední zdravot. školy, pomaturitní specializační studium] / Vlastimila Kafková. -- 1. vyd.. -- Brno : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1992. -- 185 s. : fotogr., tab., ukázky tiskopisů. ISBN 80-7013-123-3
Health, sickness, medicine and the friars in the thirteenth and fourteenth centuries / Angela Montford. -- Aldershot : Ashgate, c2004. -- 220 s. : il., mapa. ISBN 0-7546-3697-6
K ověření dostupnosti těchto titulů v dalších knihovnách můžete použít souborný katalog ČR - bázi SKC (viz odkaz nahoře) nebo portál Jednotné informační brány - http://www.jib.cz / Knihy v ČR.
V bázi NKC také naleznete knihy od Florence Nightingale, která je považována za zakladatelku ošetřovatelství jako profese.
K vyhledání informací volně dostupných na internetu můžete použít klasické vyhledávače, případně scholar.google.com , kde po zadání hesla  (nursing
history) jsou vyhledány dokumenty v angličtině.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2008 11:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu