Historie minerálních pramenů
Text dotazu
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat na historii minerálních pramenů.Na její význam v historii a využití.
Odpověď
Dobrý den,
posílám záznamy několika knih, které by vám mohly přinést odpovědi na vaši otázku.
Použité zdroje
Karelová, Magdalena. Kam za živou vodou. 1. vydání. Brno: CPress, 2016. 176 stran. Kam v České republice. ISBN 978-80-264-1010-2.
Léčivá síla pramenů: minerální vody v kontextu s holistickou péčí: mariánskolázeňské sympozium přírodní léčby 26.5.-27.5.2016. Praha: Vysoká škola tělesné výchovy a sportu Palestra, spol. s r.o., 2017. 35 stran. ISBN 978-80-87723-35-7.
Janoška, Martin. Minerální prameny v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vyd. 1. Praha: Academia, 2011. 495 s. Průvodce. ISBN 978-80-200-1615-7.
Milota, Jiří a Bartoš, Jaromír. Průvodce po minerálních pramenech. III., Minerální prameny Mariánskolázeňska. Vyd. 1. Mariánské Lázně: Český svaz ochránců přírody, ZO ČSOP Kladská, ©2009. 64 s. ISBN 978-80-254-6930-9.
Květ, Radan. Minerální vody České republiky: vznik, historie a současný stav. Vyd. 1. Třebíč: Akcent, 2011. 150 s., [32] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7268-862-3.
Burachovič, Stanislav a Wieser, Stanislav. Encyklopedie lázní a léčivých pramenů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. 1. vyd. Praha: Libri, 2001. 456 s., příl. ISBN 80-7277-048-9.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
16.03.2018 09:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu