Házmburská knihovna
Text dotazu
Ráda bych se zeptala, zda vyšla a je dostupná kniha či článek, týkající se knihovny rodu Házmburků z Budyně nad Ohří. Děkuji za informace.
Odpověď
Dobrý den,
k tomuto tématu jsme nalezli pouze jediný příspěvek ve sborníku:
BOLDAN, Kamil. Knihovna Jana Zajíce z Házmburka (1496-1553) : [se soupisem dochovaných rukopisů a tisků, s. 41-101, s obr. příl., s. 104-108]. In K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven : čtenář a jeho knihovna = Pour une étude des bibliothèques aristocratiques, bourgeoises et conventuelles : le lecteur et sa bibliothèque = Zur Erforschung der Schloss-, Bürger- und Kirchenbibliotheken : der Leser und seine Bibliothek / Jitka Radimská (ed.). Vyd. 1. České Budějovice : Jihočeská univerzita, 2003. 622 s. : il., faksim. ; 21 cm. (Opera romanica : editio Universitatis Bohemiae Meridionalis ; 4). ISBN 80-7040-661-5.
Sborník „K výzkumu zámeckých, měšťanských a církevních knihoven“ z roku 2003 je ve fondu Národní knihovny ČR k dispozici s možností prezenční výpůjčky do studovny, katalogizační záznam s informacemi o možnostech výpůjčky naleznete v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), ikona Exempláře. Dostupnost sborníku v dalších českých knihovnách je možné ověřit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) nebo portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz).
Níže uvádíme zdroje, ve kterých jsme vyhledávali, další dokumenty byste mohla nalézt ještě v bibliografických databázích Historického ústavu AV ČR (http://biblio.hiu.cas.cz), stránky bohužel nebyly v době zpracování dotazu funkční.
* Elektronický katalog NK ČR – http://sigma.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR – http://sigma.nkp.cz/cze/skc
* Články v českých časopisech, novinách a sbornících (ANL) – http://sigma.nkp.cz/cze/anl
* Katalog Knihovny knihovnické literatury NK ČR – http://sigma.nkp.cz/cze/kkl
* Ústav pro českou literaturu AV ČR – Bibliografie české literární vědy do roku 1945 (http://isis.ucl.cas.cz/index.jsp?form=ret), Bibliografie od roku 1961 (http://isis.ucl.cas.cz/index.jsp?form=biblio)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2010 11:35
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu