GUTH Jiří. Společenský katechisimus
Text dotazu
Vážení, jako jste mi vždy pomohli, věřím, že to bude i nyní. Potřebovala bych zjistit, ve kterém roce vyšla kniha: GUTH Jiří. Společenský katechisimus. Díl II. Praha: Hejda a Tuček, rok neznámý.
Odpověď
Dobrý den, Společenský katechismus vyšel v několika vydáních. U nejstarších vydání není rok vydání známý (to úplně nejstarší zjištěné je zřejmě z konce 19. století). Není zcela jasné, zda od počátky vycházel katechismus ve více dílech, zdá se ale, že nejprve byl jednosvazkový. U druhého dílu jsme nejstarší dataci zjistili 1914 (v knize není uvedena, uvádějí ji bibliografie), jeden záznam datuje vícedílné vydání Katechismu neurčitě do let 1900-1920, což pokrývá i rok 1914 a mohlo by jít o totéž vydání.
U pozdějších vydání vročení uvedeno je, tedy jde ve vaše případě zřejmě o jedno z těchto starších vydání.
U starších knih je poměrně časté, že nemají vročení. Údaj je v tom případě možné zjistit z bibliografií (kam byl doplňován v době vydání), ty však nejsou vždy úplné.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.02.2009 15:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu