Guth Jarkovský
Text dotazu
Prosím,kdy vyšla kniha Guta Jarkovského Pravidla
chování a zda to byly 1 kniha nebo více dílů A je ještě někde k nahlédnutí?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bohužel přesně nevíme, které dílo Jiřího Gutha-Jarkovského máte na mysli. Z elektronického katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) jsme vybrali všechna, která se dotýkají společenského chování nebo etikety.
Řada z nich však vyšla v několika vydáních, často i novodobých, která by potom měla být dostupná v každé větší knihovně. V přehledu uvádíme vždy nejstarší vydání, které se nám podařilo nalézt.
* Kterak slušně jísti a kterak se dobře chovati u stolu / Dr. Jiří St. Guth-Jarkovský [pseud.]. -- Praha : Bursík a Kohout, 1923. -- 32 s. : obr. ; 8°
* Novodobý ilustrovaný společenský katechismus. Díl I, Společenské rady a pokyny / Sestavil Jiří Stanislav Guth-Jarkovský. -- VI. přepracované, rozšířené a ilustrované vydání. -- V Praze : Akademické kolektivum : Družstvo českých knihkupců [distributor], 1939 (Politika). -- 288 s. ; 8°
* Novodobý ilustrovaný společenský katechismus. Díl II, Společenské rady a pokyny / Sestavil Jiří Stanislav Guth-Jarkovský. -- VI. přepracované, rozšířené a ilustrované vydání. -- V Praze : Akademické kolektivum, 1940 (Politika). -- 316-[I] s. ; 8°. -- (Knižnice Takt)
* Pravidla slušnosti pro mládež / sestavil Dr. Jiří Guth. -- [1. vyd.]. -- V Praze : Hejda a Tuček, [1914]. -- 143-[1] s. ; 19 cm
- do studovny
* Společenské klasobraní / sestavil Jiří St. Guth-Jarkovský. -- [Praha] : Pražský ilustrovaný zpravodaj, [1925]. -- 167 s. ; 17 cm.
* Společenský katechismus / Sest. Jiří Guth. -- Praha : Hejda a Tuček, [18--]. -- 316 s. ; 8°
- do studovny
* Společenský slabikář / Dr. Jiří Stanislav Guth-Jarkovský [pseud.]. -- Praha : Hejda a Tuček, [1921]. -- 124, 2 s. ; 12°
Pokud byste měla zájem o výpůjčku titulů v Národní knihovně, informace o možnostech výpůjčky naleznete ve výše zmíněném katalogu pod ikonou Exempláře. U většiny starších vydání bude zřejmě uvedena pouze dostupnost v rámci Národního konzervačního fondu (NKF, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_konzervacni_fondy.htm ), který se uživatelům běžně nezpřístupňuje, u některých může být možná výpůjčka do studovny (u těchto záznamů je v přehledu poznámka) a pokud jste registrovanou uživatelkou NK ČR, můžete si tyto publikace rovnou objednat ke studiu.
Budete-li mít zájem o titul, který je označen pouze jako NKF, je možné dohledat exempláře k výpůjčce do studovny ještě v naskenovaných katalozích Katif (http://katif.nkp.cz ), díla s vydáním do r. 1950 jsou zařazena do Generálního katalogu I (viz záložka Katalogy). Dále je možné listovat podle příjmení autora, Gutha-Jarkovského naleznete ve skříni Goetz-Haem, zásuvce Gumm-Guthd (výběr vlevo), jeho díla začínají od záznamu číslo 1380 (výběr vpravo). Také ze systému Katif je možné pomocí odkazu Objednat provést objednávku publikací k prezenčnímu studiu do studovny, stačí vyplnit jednoduchý formulář. Pokud zadáte i svoji e-mailovou adresu, budete o průběhu vyřízení objednávky a připravení knih ve studovně neprodleně informována. Pro zadání objednávky prostřednictvím Katif nemusíte být registrovanou uživatelkou NK ČR, pro vyzvednutí knih ve studovně je již nutné čtenářský průkaz předložit.
Dostupnost titulů v dalších českých knihovnách pak můžete zjistit pomocí Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ) nebo Jednotné informační brány (http://www.jib.cz ) - pro odborné, krajské a akademické knihovny; pro městské knihovny lze využít souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz) .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.10.2011 09:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu