Gustáv Husák
Text dotazu
Dobrý den,prosím o informace kdy se Gustav Husák stal presidentem. Vím že to bylo na základě ústavního zákona č. 50/75 Sb. v roce 1975 ale nevím který den a měsíc(myslím že ke konci května ale nejsem si jistý. A do kdy tuto funkci vykonával.Jestli do 29.12.1989 do volby V.H. Prosím o den a měsíc nástupu a odchodu z funkce. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, Gustáv Husák byl československým prezidentem od 29.5.1975 do 10.12.1989. Dne 10.12.1989 jmenoval Gustáv Husák novou federální vládu v čele s Mariánem Čalfou, poté rezignoval na funkci prezidenta republiky. Václav Havel byl jmenován novým československým prezidentem 29.12.1989.
Zdroje:
TOMEŠ, Josef. Český biografický slovník XX. století. 1.díl. A-J. Praha ; Litomyšl : Paseka : P. Meissner, 1999 ADAMOVÁ, Karolina. České dějiny v datech 1945-1999. Praha : Linde, 2000. ISBN 80-7201-216-9.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 11:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu