Grafické dílo Karla Votlučky
Text dotazu
Spolu s Marcelem Votlučkou, synem Karla Votlučky, dokončuji soupis volné grafiky K. Votlučky. Pro zařazení jednotlivých grafických listů do souborů, které autor vytvářel, bych potřeboval do těchto souborů nahlédnout. Soubory lze vyhledat v Národní knihovně, avšak nelze je vypůjčit. Je zde prosím nějaká možnost?
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny jsme našli tyto 4 katalogizační záznamy grafik Karla Votlučky:
• VOTLUČKA, Karel. Plzeň: Františkánský kostel [grafika]. [Praha]: [Kincl & Hauner], [1998]. 1 pohlednice.
• VOTLUČKA, Karel. Plzeň: Trh na náměstí [grafika]. [Praha]: [Kincl & Hauner], [1998]. 1 pohlednice.
• VOTLUČKA, Karel. Plzeň: Měšťanský pivovar [grafika]. [Praha]: [Kincl & Hauner], [1998]. 1 pohlednice.
• VOTLUČKA, Karel. Pražská nádvoří [grafika]. Praha: K. Votlučka, 1924. 8 l.
Všechny grafiky se nacházejí v Národním konzervačním fondu v Hostivaři (archivní sbírka dokumentů vydaných od r. 1901 doposud na dnešním území České republiky (příp. Československa) doplněná o zahraniční bohemika) a bude nutné abyste se osobně dostavil do Klementina, do haly služeb k pultu Informace a tam si dokumenty osobně objednal. Můžete zkusit Informace v hale služeb kontaktovat i telefonicky a objednávku učinit takto (+420 221 663 248).
Následně budou dokumenty doručeny do Studovny v Centrálním depozitáři v Hostivaři, kde bude možné do nich nahlédnout. (https://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/studovny/cdh-studovna )
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.04.2016 19:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu