-
To se mi líbí
-
Doporučit
Zaoberám sa rodokmeňom a rada by som sa dozvedela terajší český názov obce(?) Goldenstein, ktorá je situovaná na Moravu. Vďaka!
Dobrý den, město Goldenstein bylo roku 1854 zmiňováno jako Koldštýn , roku 1921 jako Kolštejn. Roku 1938 převzalo opět svůj původní německý název Goldenstein, o 7 let později se objevuje opět název Kolštejn. Prameny se liší v dataci, kdy přesně přijalo svůj nynější název Branná. Kuča v knize Města a městečka... uvádí rok 1947, Lexikon historických míst.. rok 1949.
Více informací o historii města naleznete v literatuře:
Uspořádali BAHLCKE, Joachim; EBERHARD, Winfried; POLÍVKA, Miloslav. Lexikon historických míst Čech, Moravy a Slezska. [z německého originálu přeložili Jan Dobeš ... et al.]. Vyd. 1.. Praha : Argo, 2001. 811 s. ISBN 80-7203-402-2
KUČA, Karel. Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.1. díl A-G. 1. vyd.. Praha : Libri, 1996- . -- sv. : ISBN 80-85983-13-3
Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. Díl 14, kartel-kraj. V Praze : J. Otto, 1888-1909. -- 28 sv.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
27.11.2007 15:04